Saimbeyli satılık daire arayanlara, ilçe hakkında tüm önemli bilgileri içeren bir yazı hazırladık. Bu yazıyı okuduktan sonra, hayallerinizdeki eve bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Saimbeyli, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Adana ilinin bir ilçesidir. Eski ismi Haçin olan semt, bugün Kurtuluş Savaşı’nda Fransız işgaline karşı oldukça cesur bir mücadele yürüten Saim Bey’in ismini taşımaktadır. Kent merkezinden tam 157 kilometre uzakta yer alan Saimbeyli, 1157 kilometrekarelik çok geniş bir arazi üzerine kurulmuştur. İlçenin denizden yüksekliği, kısacası rakımı, 945 metredir. Göksu Çayı’nın kenarına kurulmuş olan Saimbeyli Orta Toroslar’da bulunmaktadır. İlçenin batısında Bakır Dağı, doğusunda ise Dibek Dağı yer almaktadır. Kayseri’ye giden otoyol Saimbeyli’den geçtiğinden, İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesi arasında bir geçiş noktası görevi görmektedir.
Saimbeyli satılık konut arayanlar, ilçenin çok eskilere dayanan köklü geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirler. Çok çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Akdeniz Havzası’nda Hititler, Frigyalılar, Persler, Romalılar ve Bizanslılar hüküm sürmüştür. Saimbeyli’de yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Elbistan’a bağlı bir kaza olan Saimbeyli’nin eski ismi Haçin’dir. Fransız işgalinde bölgede önemli bir direniş sergileyen Kaymakam Saim Bey’in ismi, 1928 yılında ilçeye verilmiştir. Merkezden 160 kilometre uzakta yer aldığından, Kuvayi Milliyeciler için önemli bir yerleşim noktası olan Saimbeyli 1930 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. O dönemde Feke’ye, Yağıbasan’a, Gösun’a ve Develi’ye birçok köyü bağlanmıştır. İlçe bugün 28 mahalle ile 21 köyden oluşmaktadır.
Saimbeyli satılık ev düşünenler, ilçenin ekonomik durumu ve istihdam potansiyeli hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirler. Bölge ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerel halkın büyük bir bölümü geçimini, buğday, arpa, kiraz ve üzüm yetiştiriciliğinden kazanmaktadır. Küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu Saimbeyli’de koyun ve kıl keçisi sayısı bir hayli fazladır. gelişmiştir. İlçe sınırları içerisinde bulunan yaylalarda, büyükbaş hayvancılık da aktif olarak yapılmaktadır. Bölge topraklarının %73’ü ormanlarla kaplı olduğundan, Saimbeyli’de ormancılık yapan hatırı sayılır bir kitle vardır. Ne yazık ki Saimbeyli’de yoğun bir sanayileşme görülmez. Tarıma dayalı bir şekilde gelişen imalathaneler, tesisler ve atölyeler küçük ölçeklidir. İstihdam olanağının sınırlı olduğu ilçede, birçok kişi Kozan’a çalışmaya gitmektedir.
Adana’nın önemli ilçelerinden biri olan Saimbeyli’nin nüfusu 2019 tarihinde yayınlanan TÜİK raporuna göre 15.338’dir. İlçede yaşamını sürdürenlerin %47.79’u kadın, geriye kalan %52.21’i ise erkektir. Popülasyon artış hızı ise %3.36 olarak belirlenmiştir. İlçenin nüfusu bir önceki yıla göre bir yılda 1067 kişi artmıştır. İlçe tam 28 mahalleden oluşmaktadır ve merkezde üç mahalle yer almaktadır. Merkez mahallelerinde ikamet edenlerin sayısı ise 3596’dır. Saimbeyli satılık konut arayanlar, ilçenin en gelişmiş on mahallesinden birini tercih edebilirler:
Eğer Saimbeyli satılık daire düşünenler ilçede hizmet veren emlakçılar ile sitemiz üzerinden irtibata geçebilir veya sahibinden Adana Saimbeyli satılık daire ilanlarının yer aldığı EmlakJet listeleme sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.