Batman satılık daire arayışınızda yalnız değilsiniz. Kente dair tüm sorularınızın cevabını içeren bu yazıyı sizler için hazırladık, gelin Batman’ı birlikte tanıyalım. Türkiye Cumhuriyeti’nin Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Batman ili, çok eski tarihlerde kurulmuş bir yerleşim bölgesidir. Öyle ki kentin geçmişi, Sümerlere kadar uzanır. Batman ismini de bu dönemden gelmektedir. Sümerliler, kentlerini bataklık bir arazi üzerine kurmuş ve şehir yavaş yavaş ortadan kaybolmuştur. Şehrin ismini buradan aldığı söylenmektedir. 1940 yılında Batman’da petrol bulunması ile şehir hızlı bir gelişim göstermiştir ve 1992 yılında çıkan bir kanun ile büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Batman yaklaşık 4.654 kilometrekarelik oldukça geniş bir arazi üzerine kurulmuş vaziyettedir. Çok önemli tarihi eserlerinde yer aldığı Hasankeyf, Batman’da bulunmaktadır.
Hayalinizdeki evin, yerleşim yeriniz üzerinde belirleyiciliği olduğunu belirtmemiz gerekir. Örneğin Batmanda satılık müstakil evler daha çok merkez dışındaki ilçelerde yer almaktadır. Eğer böyle bir arayış içindeyseniz, Sason ya da Kozluk ilçelerini de düşünebilirsiniz. Batman ilinin nüfusu, 2019 yılı verilerine göre 599.103 kişiye ulaşmıştır. Bu kişilerin %49.69’u kadın, geriye kalan %50.31’i ise erkektir. Kent nüfusu bir yılda %2.31 artmıştır. Bölgede kilometrekareye düşen insan sayısı 128 olarak hesaplanmıştır. Bu sayı merkezde, bir hayli yükselerek 685’e ulaşmaktadır. Kent altı ilçe, on bir belediye, bu belediyelere bağlı 133 mahalle ile 283 köyden oluşmaktadır. Batman satılık konut arayışı aktif bir şekilde devam edenler aşağıdaki ilçelerden birini seçebilirler:
Bir şehirde emlak sahibi olmadan önce, kentin ekonomik durumu ve istihdam olanakları hakkında bilgi sahibi olmak iyi olabilir. Batman satılık ev tercihinde bulunacaklar, şehrin ekonomisinin yer altı kaynaklarına dayalı olarak geliştiğinden haberdar olmalıdır. Batman’da bulunan petrol yatakları, Türkiye’nin petrol ihtiyacının yaklaşık %20’sini karşılamaktadır. Buradan çıkarılan petrol, İskenderun’a uzanan bir boru hattı ile tüm Türkiye’ye dağıtılmaktadır. Engebeli arazi yapısı nedeniyle, sanayi kuruşları pek yoktur. Yalnızca tarıma dayanalı sanayi tesisleri bulunmaktadır. Mercimek ve şeker işleme fabrikaları bugün birçok kişi istihdam etmektedir. Tarım olanaklarının sınırlı olduğu şehirde, tütün, tahıl, baklagil üretimi yapılmaktadır. Batman tütünü dünyaca ünlüdür. GAP Projesi ile, kentin daha hızlı bir şekilde kalkınacağı düşünülmektedir.
Eğer Batman satılık daire arayışınızda kararlı iseniz, bölgedeki emlakçılardan yardım alabilir veya Batman’da satılık daire Bahçelievler gibi ilanların yer aldığı EmlakJet listeleme sayfalarını inceleyebilirsiniz. EmlakJet Bölge Raporu’na göre hareketle kentte toplam 155.809 adet konut bulunduğunu söyleyebiliriz. Batman’da satılık evler ortalama 155 metrekarelik bir kullanım alanına sahiptir ve metrekare başına birim fiyat 1.254 Türk Lirası olarak hesaplanmıştır. Daha net bir ifade ile, Batman satılık konut düşünen bir kişinin 194.370 Türk Lirası ödemeyi göze alması gerekmektedir. Ancak bu fiyat, konut tipinden ve lokasyondan etkilenmektedir. Örneğin Batman’da satılık daire Kültür mahallesi arayışında olan bir kişinin 150 metrekare kullanım alanına sahip bir daire için ortalama 189.900 Türk Lirası ödemesi yeterli olacaktır. Konut tipine göre ev bedelleri aşağıdaki gibidir:
Size daha iyi hizmet sunmak için çerezler kullanıyoruz. emlakjet.com`u kullanarak çerezlere izin veriyorsunuz.
Emlakjet bir iLAB Ventures iştirakıdır.