3 ay inşaat ruhsatı alma yarışı yaşanacak!

Yeni imar yönetmeliğinin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olmasını değerlendiren Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, “Firmalar 3 ay boyunca eski yönetmelik hükümlerinde ruhsat almak için yarışacak. Böylece daha önce yapılmış olan daire büyüklükleri hesabı bozulmayacak” dedi

Devletin, Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ’nin yürürlüğe giriş tarihini 1 Ekim’e sektörün getirilen yapılaşma düzenine uyum sağlaması için üç ay süre verdiğini belirten Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; firmaların bu sürede eski yönetmeliğe göre ruhsat alma yarışına gireceğini kaydetti. Öngören, “Hem kentsel dönüşüme başlamış olan yapılar açısından ve hem de normal inşaat çalışmaları açısından üç ay boyunca ilgililer daha önce yaptıkları hesaplar doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayıp, inşaat ruhsatlarını eski yönetmelik hükümlerine göre alabilecekler. Böylece daha önce yapılmış olan daire büyüklükleri hesabı bozulmayacak ama keşke uyum süresi 6 ay olsaydı" dedi.

Öngören; 1 Ekim 2017'den itibaren tüm Türkiye'de bu yeni Yönetmeliğin uygulanacağını, ancak belediyelerin bu Yönetmeliğin temel yapılaşma koşullarını değiştirmemek kaydıyla kendi il ve ilçelerinin mimari özelliklerini, kat adedinde, bina cephesinde ve boyada ortaya çıkaran imar yönetmelikleri de hazırlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber