Ege Yapı’nın 2016 hedefi 2 milyar TL'lik yatırım

2016 yılına bir dizi yatırım kararıyla giren Ege Yapı, Kağıthane’den Çekmeköy’e 6 ilçede 2 milyar TL’lik konut projesi yatırımı yapacak. Firma, kentsel dönüşüm projelerinde ise Yenisahra ve Üsküdar bölgelerini hedefliyor.

Türkiye’de ticari birimden ofis ve konuta tüm fonksiyonları ile hayata geçen ilk karma yaşam projesini Bağcılar’da Batışehir’de tamamlamaya hazırlanan Ege Yapı; 2015 yılını ‘teslim yılı’, 2016 yılını ise ‘yatırım yılı’ ilan etti. Batışehir, İzPark, Pega Kartal ve Sheraton Samsun projelerini tamamladıklarını kaydeden Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Kağıthane, Yedikule, Çekmeköy, Maslak, Beyoğlu ve Beylerbeyi’nde bu yıl toplam 6 yeni projeye 2 milyar TL'lik yatırım planladıklarını açıkladı.

Yaşamın başladığı Batışehir’de 28 Ocak Perşembe günü basın mensuplarıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısında, sektör ve Ege Yapı’nın çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Faizde agresif artış beklemiyoruz”

2015 yılında iki genel seçime ve dış ekonomik etkenlere bağlı olarak iç piyasada dönemsel bir durgunluk yaşandığını belirten H. İnanç Kabadayı, “Bu durgunluk dönemlerinde sektördeki talep sadece ötelendi. Ege Yapı olarak böyle bir dönemde yeni proje satışa çıkmadan sadece mevcut projelerimizdeki kampanyalarımızda yüzde 20’lik bir büyüme başarısı gerçekleştirdik. 2016 yılında ve önümüzdeki yıllarda gayrimenkule olan ilginin ve istikrarın korunacağını düşünüyoruz. Son yıllarda artan yabancı yatırımcıların talebi de sektörün büyümesinde pozitif etki oluşturuyor” değerlendirmesinde bulundu. Kabadayı, Fed’in son açıklamalarında faizi sabit tuttuğunu hatırlatarak faizin bu yıl artsa bile agresif bir artış beklemediklerinin de altını çizdi.

Kağıthane’de ve Beyoğlu’na karma proje

Kağıthane’de konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir projeyi ilkbaharda satışa çıkaracaklarını belirten Kabadayı, bu yılki proje hedeflerini şöyle aktardı:

[if gte mso 9]> Normal 0 false false false TR JA X-NONE

“Çekmeköy’de Casper ortaklığı ile müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanlarının yer alacağı; iş ve günlük yaşam stresinden uzaklaşıp doğaya dönmek isteyenler için ayrıcalıklı bir yaşam alanı geliştireceğiz. Bu projeler dışında Beylerbeyi’nde de bir ofis projemizin inşaatı devam ediyor. 16 ay içinde kaba inşaatı bitecek. Önümüzdeki dönemde başlayacağımız diğer projelerimiz ise Maslak, Beyoğlu ve Yedikule’de olacak. Maslak’ta ofis, Yedikule’de turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak. Beyoğlu’nda yılın sonuna doğru karma bir proje hedefliyoruz. Yenisahra ve Üsküdar’da kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.”

EmlakJet Haber

EndFragment