İstanbul ilk gününde MIPIM’e damgasını vurdu

Kapılarını Fransa’nın Cannes kentinde açan ve 17 Mart’a kadar sürecek olan uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM’e İstanbul standıyla ve mega projeleriyle damga vurdu. 23 bin kişinin ziyaret edeceği fuarda İstanbul “İki kıta tek şehir” temasıyla yatırımcıları topladı

Fransa’nın Cannes şehrinde bugün başlayan ve 17 Mart’a kadar devam edecek olan uluslararası gayrimenkul fuarı MİPİM’e İstanbul damga vurdu. Fuarın ilk gününü değerlendiren gayrimenkul pazarlama ve satış danışmanlığı şirketi Aremas’ın kurucusu ve Genel Müdürü Vedat Arslan, “Dünyanın 90 ülkesinden yatırımcıları biraraya getiren fuar geçtiğimiz yıllara oranla daha sakin bir başlangıç yaptı. Ancak Türkiye özelinde İstanbul çadırı, son yılların en iyi konumuna sahip. Çadırlar bazında bakılacak olursa Londra ile birlikte fuarın en iyi konumunda yer alıyor. Çadırın içinde ise özellikle Üçüncü Havalimanı’nın ve İstanbul Finans Merkezi’nin hem Türkler hem de yabancılar tarafından ilgi gördüğünü söylemek mümkün” dedi.

İstanbul ilk gününde MIPIM’e damgasını vurdu

İstanbul çadırında yatırımcılar buluşacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul çadırını geniş ikili görüşme alanı olarak konumlandırırken, MIPIM'in 100 büyük yatırımcısı da potansiyel Türk ortaklarıyla İstanbul çadırında buluşacak. Fuara katılan 23 bin ziyaretçi, İstanbul'dan fuarı ziyaret edecek 800'den fazla profesyonelle masaya oturacak. İTO, fuarın ikinci gününde ise 100 büyük yatırımcıyı Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin katılımının da beklendiği tanışma toplantısında Türk yatırımcılarla bir araya getirecek. MIPIM'deki İstanbul çadırında, 'Yaşayan İstanbul maketi' ile birlikte İstanbul'un mega projeleri tanıtılacak.

Beyoğlu 6 proje ile dikkatleri çekti

Beyoğlu’nun standı da yine fuarın en gözde hollerinden “Riviera’da oldukça ilgi çeken bir konuma sahip. Standın holdeki diğer stantlarla karşılaştırıldığında daha kalabalık olması, hem yerli hem de yabancıların standa gösterdiği ilgi Türkiye açısından güzel görünüyor. İkinci ve üçüncü gün ziyaretçi sayısının artacağını öngörüyoruz” dedi.

Türkiye'den 18-20 civarında şehrin katılması beklenen MIPIM'de milyar dolarlık projelerle şimdiden yerini alan şehirler ise Antalya, Balıkesir, Hatay, İstanbul ve Kocaeli oldu. Fuarda İstanbul Ticaret Odası'nın katkılarıyla gerçekleştirilen 685 metrekarelik İstanbul Çadırı'nda şehrin gözde projeler i temsil ediliyor. Beyoğlu İş Adamları Grubu, Beyoğlu, Galataport, Haliçport, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa, Örnektepe'den oluşan 6 proje ve 45'e yakın yatırımcısıyla katılıyor. Katılımcı şirketlerden bazıları ise Avcı Architects, Boytorun Architects, Çelen Group, Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, İGA Havalimanı, Lal Gayrimenkul Değerleme A.Ş., ProPlan Proje Yönetim ve Danışmanlık, Sabri Paşayiğit Architects, Tabanlıoğlu Mimarlık ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş…

Emlakjet Haber