Konutta devlet desteği için başvuru 26 Ağustos’ta

Konut satın almak için tasarruf yapmak isteyenleri teşvik etmek amacıyla devlet katkısı uygulaması 26 Ağustos’ta başlıyor. Bankada konut hesabı açarak 75 bin lira biriktirenlere devlet de 15 bin lira katkı sağlayacak

[if gte mso 9]> 0 0 1 121 695 ktütükt 5 1 815 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Tamamı kendisine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının ilk konut edinimine devletin bir kereye mahsus olmak üzere destek olmasını amaçlayan, Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik 26 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe girecek.

Konut

almak için tasarruf yapmak isteyenler, bu tarihten itibaren mevduat veya katılım bankalarında mevduat hesabı ya da katılım fonu hesabı açtırabilecekler. Konuta devlet katkısı ndan eksiksiz yararlanabilmek için planlamanın iyi yapılması gerekiyor.

Devlet katkısı talebinde bulunan kişinin, konut hesabıyla ilgili yasanın yürürlüğe girdiği 7 Nisan 2015 tarihi itibarıyla kendi üzerine kayıtlı müstakil bir konut tapusu bulunmaması, sonradan da almamış olması gerekecek. Devlet katkısı sadece ilk konut alanlara verilecek. Hesap açılırken bu konuda bankaya beyanda bulunulacak.

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi