Dörtdivan satılık daire arıyorsanız bu yazıdaki bilgilerden oldukça faydalanacaksınızdır. Çünkü bir konut ararken işi kolaylaştıran temel etkenlerden biri, bölge hakkında sahip olunan fikirdir. Bu nedenle, bu yazımızda Dörtdivan ilçesinin nüfus özellikleri, ekonomik durumu ve coğrafi karakteristikleri gibi konut arayan her kişinin bilmesi gereken noktaları paylaştık. Bu yazı sonunda, arayış sürecinizde daha kararlı adımlar atacaksınız.
Öncelikle Dörtdivan ilçesi, Karadeniz Bölgesi sınırları içerisinde kalan Bolu iline bağlıdır. 1990 senesine kadar Gerede ilçesinin bir kasabası olarak bilinse de o seneden itibaren ilçe statüsüne kavuşmuştur. Bölge içerisinde birçok tarihî kalıntı bulunur. Bu kalıntılar içerisinde de bolca türbe vardır. Bizans kale kalıntıları da bazı köylerde görülebilir.
Bölgenin toplam yüz ölçümü 384 km2'dir ve ilçenin denizden 1.167 derece yükseklikte olduğu hesaplanmıştır. Kuzey Anadolu Sıradağları, Ilgaz Tepesi'nden yola çıkarak batı yönüne doğru iki ayrılıp uzarlar. Bahsedilen sıradağlardan güney tarafı, ilçenin güneyinde bulunan Ankara ili ile Dörtdivan ilçesinin doğal sınırını oluşturur. Batı-doğu şeklinde uzanmış olan sıradağların isimleri Benli ve Kütüklü Dağları'dır. Bu sıradağların devamının Köroğlu Dağları olduğu bilinir. Bu dağlar da ilçenin batı sınırını doğal yollarla çizmiş olur. İlçe sınırları içerisinde bulunan en yüksek tepe Köroğlu Tepesi'dir. Tepe, 2.378 metredir. Köroğlu Dağları volkanik özellikler göstermektedir. İlçede bulunan yerleşim yerleri ve tarım arazileri düz bir yerdedir ve ovalıktır.
Dörtdivan satılık ev arayışında olanlar için ilçenin komşu il ve ilçelerinin bir listesi aşağıda verilmiştir:
İlçenin doğu yönünde Gerede ilçesi bulunur.
İlçenin batı yönünde Bolu il merkezi bulunur.
İlçenin kuzey yönünde Yeniçağa ilçesi bulunur.
İlçenin güney yönünde yine Gerede ilçesi ve Bolu ili toprakları bulunur.
Uzun zamanlardan beri Dörtdivan halkı tarım sektörüyle uğraşır. Bölgede en çok göze çarpan ürünler buğday, arpa ve patatestir. Yem bitkisi de yetiştiren çiftçiler bu konuda devlet yardımı almıştır. Hayvancılık sektörü de ilçenin ekonomik döngüsüne katkıda bulunan etkenlerden bir tanesidir. İlçe içerisinde arı potansiyeli günden güne azalmaktadır. Merkezde ve ilçe etrafındaki köylerde bu zamanlarda yaklaşık 600 tane kovan bulunur.
2018 yılında yapılmış olan nüfus araştırmalarına göre, Dörtdivan ilçesinde 7.139 kişi yaşamaktadır. Bu sayının %48,55'i erkek olup geriye kalan %51,45'lik kesim kadın nüfustur. Bölgenin neredeyse %45'ini orta yaşlı kesim oluşturduğundan bölgede ne yaşlı ne de genç nüfus popülerdir. İlçede oturan insanların çoğunun eğitim seviyesi ilkokul ile sınırlı kalmıştır. İlçe halkının kökeni genellikle Türkmen'dir. Çoğunun kütüğü Bolu iline bağlı olsa da etraftaki illerden de gelip ilçede oturmayı seçen kişiler bulunmaktadır. Bu iller arasında en çoktan en aza doğru Zonguldak, Ankara, Karabük ve Düzce illeri vardır.
İlçeye 24 tane köy ve 8 tane mahalle bağlıdır. Bolu Dörtdivan satılık ev arayan kişilerin arasından tercih edebilecekleri mahalleler, en popülerden en aza doğru olacak şekilde aşağıdaki listede sıralanmıştır:
Çavuşlar Mahallesi,
Kadılar Mahallesi,
Kargıbayramlar Mahallesi,
Adakınık Mahallesi,
Bayramlar Mahallesi,
Deveciler Mahallesi,
Çitler Mahallesi,
Hacetler Mahallesi.
Eğer siz de Bolu Dörtdivan Kadılar Mahallesi satılık daire arıyorsanız bölgedeki emlakçılara ve sitedeki listeleme sayfalarına uğrayınız.
BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru
Size daha iyi hizmet sunmak için çerezler kullanıyoruz. emlakjet.com`u kullanarak çerezlere izin veriyorsunuz.