Emlakjet

Altındağ Hacettepe Mahallesi Satılık Daire

araması için 7 ilan bulundu
search
Hacettepe Mahallesicancel
Altındağcancel
Ankaracancel

Hacettepe Mahallesi Satılık Daire Arayanlar İçin Mahalle Hakkında Temel Bilgiler

Emlakjet.com ailesi olarak, satılık konut arayışında olan vatandaşlara hayallerindeki evi bulmaları için her türlü desteği sağlamak amacındayız. Hacettepe Mahallesi satılık daire almak isteyenler için,satın alacakları evin sadece fiyat konusunda değil mahalle bilgileri, nüfusu, sağlık ve eğitim kurumları hakkında bilgi sahibi olabilmeleri adına hazırladığımız özel yazımıza göz atabilirsiniz. 

Hacettepe Mahallesi, Ankara ilinde bulunan Altındağ ilçesine bağlı en merkezi mahallelerden biridir. Sıhhiye ve Samanpazarı semtleri bu mahallededir. Şehir merkezinde yer aldığından, sınırlarında çok sayıda kamu, sağlık ve eğitim kurumu yer alır. Ankara'nın en eski mahallelerinden biridir. Nüfus sayımlarına göre mahallede 2007 yılında 3.805, 2013 yılında 3.386 kişi ve 2019 yılında 8.934 kişi yaşadığı kayıtlara geçmiştir. Son sayımlara göre mahallede 4.662 erkek ve 4.272 kadın yaşadığı bilinmektedir. İç Anadolu bölgesinde yer aldığı için step-bozkır iklimine sahiptir. Bu iklimin hakim olduğu yerlerde yaz ayları çok sıcak, kış ayları ise çok soğuk geçmektedir. Altındağ Hacettepe Mahallesi satılık daire aldığınız takdirde eviniz aşağıdaki kurumlar ile aynı mahallede olacaktır.

  • Türk Tarih Kurumu Başkanlığı
  • THK Genel Müdürlüğü
  • Trafik Ekipler Amirliği
  • Kurtuluş İtfaiye Grubu

Ankara Etnografya Müzesi, Vakıf Eserleri Müzesi, Hamamönü gibi tarihi ve kültürel önemi olan yerler Hacettepe mahallesinde bulunur. 

Hacettepe Mahallesi Satılık Daire Arayanlar İçin Mahalle Eğitim Kurumu Bilgileri 

Mahalle sınırları içerisinde az sayılı nüfustan ötürü eğitim kurumu bulunmaktadır. Ancak mahalle sakinlerinin kolaylıkla ulaşım sağlayabileceği yakın mahallelerdeki okulların adresleri ve iletişim bilgileri şu şekildedir:

  • Ankara Lisesi: Hacettepe, Türkocağı Sk. No:1, 06230 Altındağ/Ankara. Bu eğitim kurumu hakkında daha detaylı bilgiler için ziyaret edebilir ya da telefon ile arayabilirsiniz.

Ayrıca sınırlar içerisinde bulunan yükseköğretim kurumları :

  • Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü
  • Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
  • Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi

Hacettepe Mahallesi Satılık Daire Arayışındakiler İçin Mahalle Sağlık Kurumu Bilgisi

Mahallede sınırları içerisinde sağlık ocağı bulunmamaktadır. Ancak Hacettepe satılık ev arayışında olan Mahalle halkının kolaylıkla hizmet alabildiği yakınlardaki sağlık kurumlarının adı ve adres bilgileri şu şekildedir:

  • Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri
  • Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi
  • Ankara Numune Hastanesi
  • Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi
  • Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • Ankara Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi

Bu sağlık kurumunlarından randevu almak için 182 nolu telefon hattını arayarak ya da Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alabilirsiniz.

Hacettepe Mahallesi Satılık Daire Arayışında Olanlar İçin Emlak Bilgisi

2020 Ekim ayı verilerine göre Hacettepe mahallesinde satılık dairelerin metrekare birim fiyatı 2.174 TL olarak hesaplanmıştır.Emlakçıdan ve sahibinden Altındağ Hacettepe mahallesi satılık daire ortalama 260.880 TL ye ev almak mümkün. Alınan konutların geri dönüş süreleri ise yaklaşık 20 yıl seviyelerindedir. Mahallenin bağlı olduğu Altındağ ilçesinde ise satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı en düşük 1.002 ₺/m² ve en yüksek 2.748 ₺/m²'dir. İlçede son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %17.92 artmıştır. Ortalama satılık konut büyüklüğü ise 137 metrekaredir. Daha detaylı bilgiler için sitemizdeki ilanlara hızlı ve kolay şekilde göz atabilirsiniz. 

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

18 Nisan 2024

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.