Siverek kiralık daire arayan takipçilerimize özel olarak hazırladığımız bu yazıda ilçe hakkındaki soru işaretlerinize bir cevap bulabilirsiniz. Siverek, Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesidir. Urfa, Osmanlı'nın son döneminde Halep'ten ayrılarak vilayet statüsüne yükseltildi. Cumhuriyet döneminde vilayetlerin sınırlarının belirlenmesi çerçevesinde Urfa'ya bağlanıncaya kadar Siverek Diyarbakır'a bağlı kaldı. Siverek'te her yıl yapılmakta olan Şire Üzüm Festivali, Geleneksel Karakeçili Bahar Şenlikleri ve Siverek Kültür Sanat Festivali ilçenin başlıca kültürel etkinliklerindendir. Siverek'te Karacadağ Türkmen kültürü geleneksel olarak varlığını sürdüren sayılı kültürlerinden biridir. Şanlıurfa ilinin kuzeydoğusunda yer alan Siverek batısında Adıyaman'ın Kahta ilçesi, batıdan kuzeye doğru uzanan Atatürk Baraj gölü, kuzeyinde ise Adıyaman'ın Gerger ilçesi ile Diyarbakır'ın Çermik ve Çüngüş ilçeleri, doğusunda Diyarbakır, güney doğusunda ise kısa bir sınır ile Mardin ili, Viranşehir ve Hilvan ilçeleri ile komşudur. Karacadağ'ın eteklerinde kurulan Siverek'te, Akdeniz, çöl ve karasal iklimin etkileri görülmektedir. Karasal ve çöl ikliminin etkisiyle yazları oldukça sıcak geçen Siverek'te nem oranının yüksek olmaması nedeniyle, bu sıcaklar boğucu ve rahatsızlık verici derecelere ulaşmamaktadır. Bu yönüyle Akdeniz ikliminden ayrılır. Kışlar soğuk ve yağışlıdır. Şanlıurfa'nın diğer ilçelerine göre Siverek'te yağış oranı daha yüksektir.
Siverek ilçesi birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerden geri birçok tarihi yapı kalmıştır. Siverek Kalesi, Asurlular zamanında yapılmıştır. Toprak yığını bir tepede inşa edilen bu kale uzun yıllar tarihe şahitlik etmiştir. Siverek Ulu Cami, mimari olarak Selçukluların mimarisine benzemektedir. Hüseyin Çeribaşı Camisi, ilçede bulunan bu cami halk arasında Sulu cami denilmektedir. En önemli özeliği ise cami altında bulunan kanalda su geçmesidir. Siverek Çeribaşı Hüseyin tarafında inşa edilmiştir. Gülalibey Camisi, ilçemizde bulunan bu cami Osmanlı valilerinden Gülabi Bey tarafında 1071 yıllında inşa etmiştir. Minaresi ise 1955 yıllında Siverek Derneği tarafında inşa edilmiştir. Yer altı Hamamı, İlçemizde bulunan Siverek Kalesinin güneyinde bulunur. Bu hamam 1750 yıllında tesadüfen keşfedilmiştir. Orada yapılan çalışmalar sonucunda hamamın Hititlere ait olduğu düşünülmektedir. Siz de bu ilçede yaşamak istiyorsanız Siverek kiralık ev ilanlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.
2019 EmlakJet bölge raporuna göre bölgedeki kiralık dairelerin alanları ortalama 130 metrekare olarak karşımız çıkar. Siverek kiralık daire fiyatları 663Türk Lirasıdır. Metrekare başına düşen birim kira fiyatı 5 Türk Lirasına denk gelir. Evlerin ortalama alanları ve fiyatları aşağıdaki gibidir.
Siz de eğer bütçenizi oluşturmaya başladıysanız, hayalinizdeki eve EmlakJet sayesinde sadece bir tık uzaklıktasınız. Aradığınız kriterlere uygun olan o evi bir an önce bulabilmek için emlakçıdan ya da sahibinden kiralık ev Şanlıurfa Siverek ilanlarına sitemizden hızlıca ulaşabilirsiniz.