2020 Sonbahar Dekorasyon Fikirleri

2020 yılının sonuna doğru yaklaşırken evinin dekorasyonunda değişiklik yapmak isteyen okuyucularımız için bu yazımızda birkaç 2020 Sonbahar dekorasyon tavsiyelerini derledik.

2020 yılının Mart ayında başlayan ve hala devam eden pandeminin etkisi ile birlikte hepimiz evimizde kalıp sağlığımızı korumaya özen gösterdik. Bu durum evlerimizde uzun süredir aynı olan pek çok şeyi değiştirme ya da dönüştürme ihtiyacını ortaya çıkardı. Aynı zamanda evimizle ilgilenmek ve dekorasyonunda ufak tefek değişiklikler yapmak moralimizi yüksek tutmamızı sağladı. Bu yazımızda sizlere büyük bütçeler gerektirmeden uygun fiyatlarla yapabileceğiniz çözümler sunuyoruz. Bir evin dekorasyonunda farklı bir hava katmak için en pratik ve uygun fiyatlı çözüm olan renk değişikliklerini tercih edebilirsiniz.

2020 Sonbahar Dekorasyonunda Soğuk Tonlar

Yaz mevsiminin sıcak güneşli günleri yerini gökyüzünde grinin tonlarına ve hafif esintilere bırakmaya başladı. Mevsim değişikliklerinde daha çok ön plana çıkan kasveti ortadan kaldırmak için evinizin içerisinde ufak değişiklikler yapmaya başlayabilirsiniz. Yazın ardından canlı renklere veda ederek evinizi sonbahara uyumlu hale getirebilirsiniz. Örneğin taş rengine yakın bir mavi kullanarak odanızı daha geniş gösterebilir ve farklı tarzda bir hava yakalayabilirsiniz. Mavi renge yakın bir griyi soğuk bir kahverengi tonunda sandalyeler ile birleştirirseniz evinizde sonbahar ruhunu kolaylık ile yakalayabilirsiniz. Griden uzaklaşmak istiyorsanız ve daha çok mavi tercih ediyorsanız indigo mavisi güzel bir alternatif olacaktır. Yaz ve ilkbahar aylarına ait canlı tonda mavi renklerden kaçmak daha mantıklı olacaktır. Kullanacağınız altın renkteki çerçeveler ile sarı alt tonlu bir dekor tarzı yaratmak istiyorsanız yosun yeşili duvarlar tam size göre olacaktır. Yine kahverengi renkte dekor eşyaları kullanmak istiyor ve yeşili de kullanmak istiyorsanız oda kapılarınızı zeytin yeşiline boyayabilirsiniz. Kitaplığınızı veya televizyon ünitenizi yakut yeşili rengine boyayarak evinize yeni bir soluk getirebilirsiniz. Kısacası 2020 sonbahar dekorasyonunda kullanabileceğiniz soğuk renklerden bazıları şunlardır;

- Taş rengi,

- İndigo mavisi,

- Yosun yeşili,

- Zeytin yeşili,

- Yakut yeşili.

2020 Sonbahar Dekorasyonunda Sıcak Tonlar

Evinize daha samimi bir hava katmak istiyorsanız şık soğuk tonlardan uzaklaşarak sıcak tonları tercih edebilirsiniz. Sonbahar denilince akla gelen turuncu ve kızıl tonları tabii ki vazgeçilmez! Evinize karamel rengi ile sonbaharın havasını hemen getirebilirsiniz. Sıcak tonlarda ahşap duvarların yanında bu renkte koltuklar veya abajurlar kullanabilirsiniz.

Daha nötr ve her daim kullanışlı bir dekor oluşturmak istiyorsanız krem renkler bu işi görecektir. Nötr tondaki duvarlar ile masa üstlerine yerleştirebileceğiniz çeşitli renklerdeki çiçekler oldukça uyumlu gözükecektir. Yaz mevsimi ile de uygun düşecek bir renk olan hardal rengini tüm bir oda boyunca tabii ki kullanmak zorunda değilsiniz. Üç tarafını beyaz boya ile kapladığınız odanın istediğiniz odaktaki bir tarafını hardal rengi boyayarak odanıza can katabilirsiniz. Geri kalanını nötr tonlarda tuttuğunuz bir odada koltuğunuzu yanık karamel renginde seçebilirsiniz. Kısacası 2020 sonbahar ev dekorasyon fikirleri için kullanabileceğiniz sıcak renkler şunlardır;

- Karamel rengi,

- Krem ve bej renkleri,

- Hardal rengi,

- Yanık karamel rengi.

2020 Sonbahar Dekorasyonunda Klasik Renkler

Her sezonda farklılık gösteren trend renklerin haricinde zamansız klasik renklere dönebilirsiniz. Siyah ve beyaz tonları birleştirmek ve bir kombinasyon üreterek çarpıcı bir etki yaratabilirsiniz.

Bu yazımızı okuduktan sonra bu fikirler ile birlikte evinize yeni bir soluk getirebilirsiniz ve 2020 yılının moda renkleri ile uyumlu bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. 2020 sonbahar dekorasyonu renklerini uygulamak isteyeceğiniz hayalinizdeki evi kolayca bulabilmek için buradan aradığınız eve hemen ulaşabilirsiniz.