Alınan Her Arsaya Prefabrik Ev Yapılabilir Mi?

Teknolojinin ilerlemesiyle yeni ve modern evler yapılmaktadır. Bu yapılardan biri de konforuyla ve kolaylığı prefabrik evlerdir. Çoğu insanın aklında imarsız arsaya prefabrik ev yapılabilir mi, sorusu vardır. Bu içeriğimizde bu konuda merak ettiğiniz soruları yanıtlayacağız.

Öncelikle birtakım şartlar sağlandığı sürece imarsız arsaya prefabrik ev yapılabilir. İmarı olmayan arsaya prefabrik yapılmasının temel koşulu, arsanın yola cephesinin olmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en çok %5 imar izni vardır. Ancak sağlamanız gereken bazı koşullar mevcuttur. Bu şartları karşıladığınızda imarsız arsaya prefabrik ev yapabilirsiniz. Prefabrik ev yapacağınız arsa yol güzergâhına cephesi olması gerektiğidir. Yola cephesi olmayan parsellere yol cephesi tedarik edilmezse sahip olduğunuz arsanızın yapılı arsaya dönüşmesine izin verilmemektedir.

Altyapı problemi ile karşılaşmamak için prefabrik ev yapılmadan önce altyapı kontrolleri sağlanmalıdır. Kadastro cepheli imarsız izniniz yüzde 5 kadardır. Dolayısıyla yapacağınız ev için en çok 250 metrekare kullanımı anlamına gelir. Temel şartlardan biri de, arsanın yer aldığı belediyeyle görüşülmesi gerekir. İmar durumundan bağımsız ileride gerçekleşmesi olası problemler için önlem alınması ve arsanın kesinlikle sorgulatılması önemlidir. Sonraki süreçte problem yaşamamak için dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bu içeriğimizde sizin için çok iyi bir yazı hazırladık. Siz de arsa satın almaya hazırlanırken ya da var olan arsanız için alınan her arsaya prefabrik ev yapılabilir mi, içeriğimizden faydalanabilirsiniz. Bu yazımızda, konuyla ilgili bilmeniz gerekenleri ve önemli unsurları sizler için derledik. Arsa üzerindeki evle ilgili nasıl bir süreç sizi beklemekte, dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir gibi önemli konuyla alakalı merak ettiğiniz her hususa içeriğimizde yer verdik. Arsaya prefabrik ev yapılabilir mi hakkında size çok faydalı olacak birçok önemli noktayı beraber inceleyeceğiz. Eğer siz de bu içeriğimize göz atmak isterseniz bütün sorularınızın cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz. Merak ettiğiniz tüm ayrıntılar ise yazımızda sizleri bekliyor.

Satılık Arsa arıyorsan çözüm net: Emlakjet

Prefabrik Ev Nedir? Prefabrik Ev Nasıl Yapılır?

Prefabrik evler ucuz ve pratik olduğu için pek çok insanın hayalidir. Yapımının özellikle kolay ve hızlı olması bu evlere olan talebi arttırmıştır. İstenildiği şekilde dizayn edilebilen prefabrik yapılar arsa sahiplerinin tercih ettiği projelerden biridir. Ancak prefabrik ev inşa etmek için uygun koşulların sağladığından emin olmanız gerekir. Arsa satın alıp prefabrik ev inşa etmek isteyen kişilerin sayısında büyük bir artış vardır. Genel olarak kırsal yerlerde tabiatla iç içe bir hayat sürmek isteyenler bu evleri tercih etmektedirler. Arsaya prefabrik ev yapılabilmesi için arsanın türü ve özelliklerinin istenilen şartları sağlaması gerekir. Her arsaya prefabrik ev yapılabilir mi sorusu birçok kişinin merak ettiği bir konu haline gelmiştir. Belediyeler arsalara bu tarz evler konusunda bazı kısıtlamalar getirmektedir. Bu yüzden her arsaya prefabrik konut yaptırmak mümkün değildir. İmarlı arsalara yapılabilir. Prefabrik evler için gerekli kurumlardan imar ve ruhsat izinlerinin alınması gerekir.