Aydın Ev Arama Rehberi

Emlakjet güvencesiyle Aydın’daki en güvenilir, en kaliteli ve en uygun daireleri bulabilmeniz için oluşturduğumuz bu tanıtım rehberinde; Aydın satılık ve kiralık daire arayanlar için Aydın şehrine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

Aydın ili, Türkiye’nin Ege Bölgesinde yer alan ve nüfus bakımından en kalabalık yirminci şehridir. Güneyinde Muğla, Kuzeyinde İzmir, Doğusunda Denizli, Batısında Ege Denizi yer alır. 17 adet ilçesi vardır ve 2020 yılı verilerine göre nüfusu 1.119.084 kişi olarak kayıtlarda yer almaktadır. Aydın ilinin yüzölçümü 8.116 km2'dir. Ortalama deniz seviyesi 64 metredir. Turizm ve tarım açısından oldukça gelişmiş bir şehirdir. Zeytin ve meyve yetiştiriciliği fazladır. Akdeniz iklimine sahiptir ve bu iklimde yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer.

Aydın’da Sıfır Evler

Nüfusu artarken gelişmeye devam eden illerimizde ilk sıralarda yer alan Aydın’da ev sahibi olma talepleri artıyor. Yeni başlangıç yapmak ya da yatırım amaçlı sıfır ev arayanlar buradan Aydın’da sıfır ev ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Aydın’da 500.000 TL Altı Evler

Aydın ilinde 2021 yılı sonu itibariyle son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %59.29 arttığı gözlemlenmiştir. Aynı şekilde, Aydın ilinde satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı 2021 yılı sonunda 5.405 TL’ye ulaşmıştır. Aydın’da 500.000 TL altı evlere buradan ulaşabilirsiniz.

Aydın’da Bahçeli ve Havuzlu Evler

Aydın ilinin konumu ve iklimi sebebiyle özellikle yaz aylarında turist nüfusu artış gösterir. Otel, pansiyon ve kiralık evler dışında yazlıkçılığında fazla görüldüğü bir ildir. Yaz aylarında tatil ve yaşamak amaçlı talep gören ev tipleri ise daha çok Bahçeli ve Havuzlu evler olarak karşımıza çıkıyor. Bahçesinde zaman geçirerek dinlenmek isteyen ya da kendime özel havuzum olsun tatili doya doya yaşayayım diyenler buradan Aydın Bahçeli ve Havuzlu (villa) evlere ulaşabilirsiniz.

Aydın’da Denize Sıfır Evler

Kim sahip olduğu evin deniz manzarasına sahip olmasını istemez ki? Hem yatırım açısından getirisi yüksek olan hem de gün sonunda denize karşı içilen kahve ile günün stresinden sıyrılıp huzuru yakalayabileceğiniz Aydın’da Denize Sıfır Daire ilanlarına buradan bakabilirsiniz.

Aydın’da Fırsat Evleri

Amortisman süreleri dikkate alındığında 2021 yılının Aralık ayı sonu itibariyle Aydın’da en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Didim, Efeler, Köşk, Buharkent ve İncirliova yer alıyor. Fırsat daireler için Emlakjet Aydın satılık daire ilanlarına bakmayı unutmayın.

Aydın’da Kiralık Evler

Aydın ilinde kiralık konutların ortalama metrekare birim kirasi 2021 yılı sonu itibarıyla 14 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Son bir yıl içerisinde kiralık konutların kiraları %27.56 artmıştır. Ortalama kiralık konut büyüklüğü 105 metrekare olan evlerin kiralama fiyatı belirlenirken; evin konumu, dış cephe, ısıtma sistemi, akıllı ev sistemi, güvenli vb. gibi iç ve dış özellikleri gibi etkenlere göre farklılık görülebilmektedir. Aydın Kiralık Daire ilanlarının en çeşitlilerine Emlakjet.com üzerinden göz gezdirebilirsiniz.

Aydın’da Kiralık veya Satılık Daire Arayanlar İçin Ulaşım Bilgileri

Aydın’da özel araç ve çok tercih edilen motosikletlerin dışında Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan halk otobüsleri ve dolmuşlar ile şehir içi ulaşım sağlanmaktadır. “Aykart” adı verilen şehir ulaşım kartı ile kullanılan Belediye Otobüslerinde 2021 sonu fiyatları Tam: 2 TL, Öğrenci: 1.50 TL’dir. Dolmuşlarda ise tam 2,25 TL, öğrenci ise 1,75 TL olarak ücretlendirilmektedir.

0 Takipçi