Dubleks Daire Nedir?

Birbirine bağlı iki katlı ev anlamına gelen dubleks daire, içinden merdiven geçen iki katlı yapılar için kullanılmakta olup kendisine ait bahçesi, çatısı veya teras katı bulunan bir ev çeşididir. Peki, Kaç tip dubleks daire vardır?, Kaç odalıdır?, Ara kat dubleks nedir?, Çatı dubleks nedir? İşte bu ve bunun gibi aradığınız bütün bu soruların cevaplarını Emlakjet olarak sizler için burada derledik...

Özellikle geniş aileler tarafından tercih edilen dubleks daireler müstakil ev, villa veya iki katlı apartman daireleri ile karşımıza çıkmaktadır. Peki bu dubleks daire nedir ve kaç tipten oluşmaktadır? Dubleks daire emlak alanında iki katı olan birleşik bir daireye verilen isimdir. Genellikle içinden merdiven geçen iki katlı yapılar için kullanılmakta olup kendisine ait bahçesi, çatısı veya teras katı bulunmaktadır. Müstakil, villa veya apartman çeşitlerinde genellikle iki katlı olarak karşımıza çıkan dubleks daireler, bazı projelerde üç katlı olarak da inşa edilmektedir. Bu üç katlı olarak inşa edilen yapılarda ise triplex ev olarak adlandırılmaktadır.

Dubleks Ev Çeşitleri Nelerdir?

Yapılış şekillerine göre farklı şekillerde inşa edilen dubleks daireler; standart dubleks, ters dubleks, çatı dubleks, bahçe dubleks veya ara kat dubleks olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki bu standart, ters, çatı, bahçe ve ara kat dubleks nedir ? Özellikleri ve farkları nelerdir? Gelin Emlakjet olarak birlikte bunları ayrı ayrı inceleyelim...

-Standart Dubleks: İki katlı ev şeklinde tasarlanan bu dubleksler, müstakil ya da apartman dairelerinde bulunmaktadır. Bazı durumlarda ara katlarda karşılaştığımız ve en üst katı genellikle dubleks olan bu daire çeşitlerinde üst katlarda yatak ve çocuk odaları, alt katlarda ise salon ve mutfak vardır.

-Çatı Dubleks: Bu tip dubleks çeşidinin standart dubleksten farkı, ikinci katının çatı katı olmasıdır. Metrekare olarak daha küçük olan bu tip dublekslerin geniş bir terası olup ikinci katları yükseklik olarak alçak bir yapıya sahip olmaktadır.

-Ters Dubleks: Dubleks yapıdaki kat planının yer değiştirdiği bir dubleks çeşididir. Apartmanların alt katlarından bulunan bu tür dublekslerin büyüklüğü metrekaresine göre değişmektedir. Yatak odaları ve banyo giriş katında, salon ve mutfak ise üst katta yer almaktadır. Ters dubleks, özellikle bahçe isteyen ve evcil hayvan besleyen kişiler tarafından çoğunlukla tercih edilmektedir.

-Bahçe Dubleks: Bu dubleksler ters dublekslere benzerler ancak bahçe dublekslerde giriş hep üst kattan olmaktadır. Bahçe dublekslerde giriş katta mutfak ve yatak odası, alt katta ise bahçeye açılan bir salon bulunmaktadır.

-Ara Kat Dubleks: Bina içerisinde, genellikle en üst kat ile en alttaki zemin kat arasında kalan dairelere ara kat daire denir. Ara kat dubleks daireler ise bu dairelere göre daha geniş ve büyüklükteki yerler olarak geçmektedir.

Dubleks Evler Kaç Odalıdır?

Peki dubleks evler kaç odalıdır ? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yapılış şekillerine göre farklı şekillerde inşa edilen standart, ters, çatı, bahçe veya ara kat dubleksler yapı ve projeleri gereği farklı metrekare ve oda sayılarına sahip olmaktadır. Bunun için satın alacağınız daire veya evin proje yapısını öğrenmeniz gerekmektedir.

Hayalinizdeki dubleks evi kolaylıkla bulabilmeniz için Emlakjet'in birbirinden özel ilanlarına buradan hemen ulaşabilirsiniz.