Evde Kolaylıkla Yetiştirebileceğiniz Bitkiler

Bu yazımızda pek çok kişi tarafından merak edilen “evde kolaylıkla yetiştirebileceğiniz bitkiler” konusu hakkında kısa bilgiler derledik.

Özellikle balkon ya da bahçe gibi imkânları olan bir evde daha çok çeşitli bitki yetiştirilebilse de evin içinde de kolaylıkla bitki yetiştirmek mümkündür. Önemli olan kısım doğru koşulları sağlamaktır. Sizin için, yetiştirmesi en zahmetsiz olan bitkileri aşağıdaki listede sıraladık:

-Aloe Vera: Özellikle cilt bakımında harikalar yaratan aloe vera yetiştirmesi en kolay bitkiler arasında yer alıyor. Ancak keserken metal bıçak kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

-Paşa Kılıcı: Bu bitki dikey büyüyen bir sukulent tipi. Susuzluğa dayanıklı bir bitkidir ve direkt görmediği sürece güneşi seviyor. Dikkat etmeniz gereken kısım, eğer evinizde kedi ya da köpek besliyorsanız bu bitkinin tüketildiğinde mideyi bozmasıdır.

-Orkide: Orkideler yılda bir veya iki kere açsa da bir defa açtığında en az dört ay boyunca solmaz. Orkidelerin direkt olarak güneş ışığı almaması daha iyi ve yaz mevsimlerinde normalden biraz daha fazla su vermek gerekiyor.

-Kaktüs: Belki de bitki yetiştirmeye başlayan çoğu kişinin attığı ilk adım, çok bir şey istemeyen kaktüslerdir. Çöl bitkileri olduğu için hem güneşi severler hem de çok suya ihtiyaç duymazlar.

-Şans Bambusu: Çok su gerektirmeyen şans bambuları çok güneş ışığı gerektirse de bunu direkt olarak almamasına dikkat edilmeli.

Evde Çekirdekten Bitki Yetiştirme

Özellikle meyve çekirdekleri, kendi başınıza bitki canlandırmanız için mükemmel bir başlangıç noktası. En çok limon, mandalina ve portakal meyvelerinin çiçekleri rağbet görmektedir. Diğer muhtemel çekirdek bitkileri arasında kivi, yeşil erik, kayısı ve şeftali bulunmaktadır. Çilek de çekirdekten yetiştirilebilen bitkiler arasındadır. İşte adımları:

-Diğer çoğu meyvenin aksine, çilek tohumu üst tarafta bulunur. Elma soyuyor gibi, çileklerin üstünü ince bir biçimde kesmek gerekmektedir.

-Çilekleri yağlı kâğıt üstüne koyarak bir gün boyunca, güneş alan bir yerde kurutun. Bu aşamanın amacı kurumuş çileklerin üstünden tohumları almanın çok daha kolay olmasıdır

-Kurumuş çilek parçaları üstünde parmağınızı ileri geri oynatarak tohumları çıkarın.

-Elde ettiğiniz tohumları bir saksıya aralıklı olacak şekilde serpiştirin. Üstüne toprak ekleyin ve can suyunu verin.

Evde Bitki Yetiştirmenin Faydaları Nelerdir?

Evde bitki yetiştirme nin ruhsal sağlıktan tutun, ev dekoruna kadar pek çok avantajı bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, evde bitki bulunması kişilerin odağını ve sakinliğini artırmaktadır. Ayrıca yaratıcılığa da iyi gelmektedir. Bir diğer faydası ise aynı streslendiğinizde doğaya çıkmanın iyi geldiği gibi, bu sefer doğanın evinizin içinde olmasıdır. Bitkilerin zihinsel yorgunluk ve stresi azaltmada büyük bir etkisi vardır. Fiziksel faydalarına gelecek olursak bitkilerin bulundukları ortamın hava kalitesini iyi yönde değiştirdiği bilinen bir gerçek. Tüm bu yararları hayatınıza getirmek istiyorsanız evcil hayvanlarınıza zehirli olmayacak türleri seçmeyi unutmayın!

Hayalinizdeki bitkileri evde yetiştiremiyorsanız ya da alanınız küçük geliyorsa bir hobi bahçesi oluşturmayı düşünebilirsiniz. Konu ile daha ayrıntılı bilgi için buradan "Hobi Bahçesi Nedir? Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımızı hemen okuyabilirsiniz.

0 Takipçi