Karavan Sahibi Ünlüler Kimlerdir?

Karavan, günümüzde en sık rastladığımız araçlardan biridir. Gerek seyahat etmek gerekse de ikamet etmek amaçlı karavanlar tercih edilir. Her bütçeye uygun karavan bulmak mümkündür. Bazıları hazır bir karavan satın alırken bazıları ise araçları karavan haline getirir. İstedikleri şekilde tasarlar, boyar ve kullanmaya başlar. Karavan bir nevi evi sırtında taşımaktır. Doğada vakit geçirmek isteyenlerin kuşkusuz vazgeçilmezi de karavanlardır. Bu yazımızda karavan sahibi ünlüler kimlerdir sorusunun cevabını sizinle paylaşacağız.

Karavan Nedir?

Karavan, insanların genellikle tatillerini geçirirken barınak olarak kullandıkları, içinde bir evde bulunması gereken tüm temel eşyaların yer aldığı bir araçtır. Karavan, bir otomobilin arkasına takılarak çekilen tekerlekli bir araçtır. Günümüzde ise otomobiller karavana dönüştürülmektedir. Karavanlar, 19. yüzyılın sonlarında sirk çalışanlarının konaklaması için tasarlanmıştır.

Otomobil sektörünün gelişmesiyle beraber motokaravan olarak adlandırılan ve çekme ihtiyacına duyulmadan kullanılan karavan türleri ortaya çıkmıştır. İki karavan şeklinin de avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Uzun konaklama sürelerinde çekmekaravan, kısa süreli konaklamalar için de motokaravan önerilmektedir.

Hareket özgürlüğü içinse motokaravanın tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Karavanlar içerisinde yaşamsal faaliyetlerin devam etmesi için tüm ihtiyaçların bulunması gerekir. Yatak, mutfak, duş, tuvalet ve oturma yerine sahip olması, motorlu araç standart ölçülerine uygun olması ve keyifli vakit geçirilebilecek alana sahip olması gerekir.

Karavan Fiyatları Nedir?

Karavan fiyatları model, tasarım, büyüklük, işlevsellik ve içinde bulunduğu ürünlere göre değişiklik gösterir. Sadece en temel ihtiyaçların bulunduğu karavan çeşitleri olduğu gibi içerisinde televizyon, internetin bulunduğu karavanlar da vardır. 8 bin TL’ye satılan bir karavan da bulmak mümkün, 3 milyon TL’ye satılan da. Karavan ne kadar büyük, kullanışlı ve modern olursa fiyatı da o kadar artmaktadır. Karavanları ikinci el tercih edenlerin sayısı da oldukça fazladır. Ayrıca kendi aracını motokaravan haline getirenler de bulunmaktadır. Bunun için de ayırmanız gereken belli bir bütçe olacaktır.

Türk Ünlülerin Karavan Tercihleri

Ünlülerin yeni gözdesi karavanlardır. Kimileri tatilde kullanmak için kimileri ise turnelerinde kullanmak için karavanları tercih eder. Karavan sahibi Türk ünlüler arasında Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çifti vardır. Çiftin karavanı 750 bin TL değerindedir. Çift kamyonetlerinin arkasına taktıkları 100 bin TL’lik pikaplarıyla mini bir karavan elde etmişlerdir. Çiftin aracı açılabilir bölmeleri ve çadırlarıyla genişlemektedir.

Pınar Altuğ-Yağmur Atacan çiftinin kısa kamplara uygun kamyonet tarzı karavanları vardır. Neslihan Atagül-Kadir Doğulu çiftinin 450 bin TL değerinde bir karavanları bulunmaktadır. Çift bu karavan ile Avrupa’yı gezmiştir. Volkan Konak’ın uzun yıllar önce satın aldığı 9.5 metre uzunluğunda lüks bir karavanı bulunmaktadır, bu karavan ile turnelere çıkmaktadır. Bu karavanda 6 kişi kalabilmektedir.

Mehmet Aslantuğ ise lüks villalar ya da oteller yerine şahsi karavanıyla tatil yapan ünlüler arasındadır. Cansu Tosun-Erkan Kolçak Köstendil çifti ise oğullarını doğayla iç içe bir şekilde karavanda büyütmek istediklerini belirtmiştir. Bennu Yıldırımlar, Şevval Sam, Simge ve Taylan Erler de karavan sahibi diğer ünlüler arasındadır.

Yabancı Ünlülerin Karavan Tercihleri

Angelina Jolie ve Brad Pitt’in ultra lüks bir karavanı bulunmaktadır. Yaklaşık 15 metre uzunluğuna sahip olan karavan 1 milyon dolar değerindedir. Bir tır yardımıyla çekilmektedir. 8 kişilik ailenin tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğü bu karavan oldukça ferah ve geniştir. Karavanın mutfağı 150 bin liraya yapılmıştır.