Satılık Daire Almanın Kriterleri

Satılık daire almak isteyenlerin aradığı kriterler kişiye göre farklılık gösteriyor. Bu kriterler kimine göre yaşam standartlarının makul ya da yüksek olması, kimine göre evinin merkezde olması, kimine göre ise doğal güzelliklerle iç içe ve sakin olması...

Satılık daire İstanbul araştırmalara göre en çok tercih edilen iller arasında geliyor. İstanbul ayrıca refah düzeyi, kültürel ve sosyoekonomik şartları, tarihi yapısıyla herkesin hayallerini süsleyen ve mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında geliyor. Bu görkemli şehir iş olanakları açısından da insanları kendine çeken bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. İş olanakları fazla evet ama nüfusun yüksek oluşu işsizlik oranını da bir o kadar artırıyor. Geliriniz ne kadar yüksek olursa olsun hayat şartlarının zor oluşundan dolayı gelirinizle gideriniz maalesef çoğu zaman eşleşmiyor. Ancak her şeye rağmen göç almaya devam eden İstanbul’un nüfusu her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu talebe karşılık verebilmek için de yapı stokunun artırılması gerekiyor. Alıcılar satılık daire talep ederken site içi, geniş güvenlik sistemi olan bir daire satın almak istiyor. Bu yüzden İstanbul’un yapı stoku çeşitlilik gösteriyor.

Satılık daire İstanbul ilçeleri rağbet görüyor

Yaşadığınız şehir İstanbul ise daire alınacak lokasyon da hayati önem taşıyor. Satılık daire İstanbul dediğimizde aradığınız özellikler hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için sizler için İstanbul’un yaşanabilir, güvenilir ve uygun fiyatlı semtlerini derledik. 2017- 2018 verilerine göre, REIDIN (Gayrimenkul Bilgi Servisi) tarafından 81 ilde bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada satılık konut ve kiralık daire oranı, toplu taşıma araçları, sosyal alanların yoğunluğu, yaşam standartları, güvenirliliği gibi konular incelendi. Araştırma sonucuna göre 258 ilçe içinde ilk üç sırada Beşiktaş, Kadıköy, Beyoğlu yer alırken, Sarıyer, Fatih Bakırköy, Ataşehir ve Şişli onları takip etti. ise ‘geleceğin ilçesi’ olarak listeye girdi. Yukarıdaki ilçeleri takiben Arnavutköy, Akat, İstinye, Levazım gibi refah Küçükçekmece düzeyi yüksek ilçeler geldi. Siz de bu bölgelerdeki satılık daire ilanlarına ulaşmak isterseniz listeleme sayfamıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Satılık daire İstanbul Avrupa Yakası

Yıldızı sönmeyen bu büyülü şehirde yatırım yapmak da her zaman kazandırıyor. Kimileri kira ödemek yerine kredi çekip kendi evini ödemeyi tercih ediyor. Bunun için doğru yerde ve zamanda yatırım yapmak bir hayli önem kazanıyor. Konut sahibi olmak isteyenler doğru bölgede uygun ev arayışına giriyor. Çalkantılı bir yaz sezonunun ardından enflasyonla topyekün mücadele kapsamında inşaat firmalarının yaptığı kampanyalarla konut satışları canlılığını koruyor. Satılık daire İstanbul Avrupa Yakası bölgesinde özellikle Arap yatırımcıların Türkiye’yi mercek altına alması konut sektörünü bu dönemde de canlı kılmayı başardı. Devletin destek verdiği teşviklerle konut satışlarının arttığı belirtildi. Öte yandan gayrimenkul uzmanları bu canlılığın yılbaşına kadar devam edeceğini söyledi. Kaybettirmeyen yatırım aracı olarak konutu ilk sıraya koyanlar için o ilçeler arasında en çok tercih edilenler arasında satılık daire Esenyurt , Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Silivri, Beylikdüzü düşünülebilir.

Satılık daire Beylikdüzü fiyatları ne kadardan başlıyor?

İstanbul’un nüfusunun büyük çoğunluğunu çalışmaya gelip burada kalanlar oluşturuyor. Bu yoğunluğun önemli bir kısmının da Avrupa Yakası’nda olduğu biliniyor. Burada çalışanlar ise fiyatların cazip oluşu, toplu konut oluşumu, sakin ve güvenilirlik açısından Beylikdüzü’nü tercih ediyor.Burada yapılan yeni konut projeleri de bölgenin değerini ve talebi artırıyor. Öyle ki İstanbul’da satılık daire en çok Beylikdüzü’nden alınıyor. Gayrimenkul yatırımı yapanlar da bölgeyi mercek altına almış durumda. Satılık daire Beylikdüzü 200 bin TL ile ile 500 bin TL arasında seyrediyor.

0 Takipçi