Toki Borç Sorgulama

Toki tarafından yapılmış bir projeden ev ya da işyeri satın alan bireyler, ödeme tutarlarını ve borçlarını internet üzerinden kolaylıkla takip edebilir. Bütün toki borç sorgulama işlemlerini öncelikle e-devlet başta olmak üzere devlet kurumlarına bağlı diğer sitelerden de gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazımızda toki borç sorgulama konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kişiler için bir araştırma yaptık. Toki borç sorgulama, projenin adı, sözleşme tarihi, taksit sayısı ve ödenen taksitler gibi süreçle ilgili bütün bilgileri bir araya getirdik. Siz de bu süreçle ilgili merak ettiğiniz her detayı bu yazı aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Toki Borç Sorgulama Nasıl Yapılmaktadır?

Bir Toki projesinden mülk aldıysanız güncel borcunuzu ve ödemelerinizi e-devlet üzerinden rahatlıkla takip edebilirsiniz. E-devlet üzerinden hesabınıza giriş yaptıktan sonra hizmet listesinde tokiyi bulmanız gerekir. Daha sonra taksit ödeme planı sorgulama kısmına geçerek sözleşme listesi tablosunu bulabilir ve bütün gerekli ödeme bilgilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Toki borç sorgulama bölümünde projenin ismini, sözleşme tarihi ve tutarını, taksit sayısı ve ödenenlerin toplamını da görebilirsiniz.

Diğer Siteler Üzerinden Toki Borç Sorgulama Nasıl Yapılmaktadır?

Toki borç sorgulamayı e-devlet üzerinden yapmak istemeyen kişiler tokinin kendi sitesinden de borç sorgulama işlemini rahatlıkla yapabilir. Tokinin ana sayfasının üst köşesinden Toki online taksit sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Tokinin kendi sitesinden borç sorgulama işlemi yapmak istediğinizde önünüze yasal uyarı ekranı çıkmaktadır. Bu yasal uyarılar aşağıdaki gibidir;

  • Sorgulama ekranı üzerindeki kayıtlar, bilgi edinilmesi amacı dışında başka hiçbir amaçla kullanamaz; kullanıcı burada yer alan bilgileri üçüncü kimseler ile paylaşamaz. Sorgulama ekranı üzerinden alınan bilgilerin iş ve işlemlerde kullanılmasının hukukî sonuçları bilgiyi alan kullanıcının sorumluluğundadır.
  • Sorgulama ekranı kullanılırken ortaya çıkabilecek her türlü iletişim kesintisi, hat yoğunluğu vb. teknik nedenlerden dolayı hizmetin yerine getirilememesi durumunda İdare’nin herhangi bir sorumluluğu yoktur. İdare sistemi güncelleme, sorgulama ekranını değiştirme ya da sistemin kullanım sayısını kısıtlama hakkına sahiptir.
  • Bu kapsamda yapılacak sorgulama neticesinde elde edilecek bilgilere ilişkin olarak İdareye herhangi bir cezai, idari, yasal ve hukuki sorumluluk yükletilemeyeceği, İdareye karşı hiçbir talep ve iddiada bulunulmayacağını konut alıcısı kabul etmiştir.
  • Bu sitede yer alan tüm içerik yalnızca bilgi amaçlı olup resmi belge olarak kullanılamaz. Uyuşmazlık halinde Banka kayıtları esastır. Diğer bilgi ve belgelerin bankadan temin edilmesi gerekmektedir. Ocak ve Temmuz aylarında sözleşmede belirlenen artış oranları ile yeniden değerlendirme yapılarak Güncel Borç Bakiyeleri yeniden oluşturulmaktadır.