Web Tapu Nedir?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne yapılacak olan bütün başvurular artık Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün “Tapunun Kısayolu” sloganı ile başlatmış olduğu “Web Tapu” uygulaması üzerinden alınmaya başladı. Peki, Web Tapu sistemi nedir, nasıl sorgulanır ve şifre nasıl alınır? İşte Web Tapu sistemine dair aradığınız o bütün detaylar…

Web Tapu, tapu sahiplerinin taşınmazlarını Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine gitmeden elektronik ortamdan takip edebilmelerine ve yönetebilmelerine yarayan sistemin adıdır. Tüm tapu sahiplerinin yararlanabileceği bu uygulama ile tapu başvurularınızı artık online olarak yapabilir ve taşınmazlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Tapu ve Kadastro 24. Bölge Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Şube Müdür Vekili Fatih Keskin, korona virüsü tedbirleri kapsamında, tapu ile ilgili işlemler için artık kadastro müdürlüklerine gitmeden Web Tapu üzerinden işlem başvurusunun yapılabildiğini hatırlatarak, sadece ıslak imzalı belgeler için müdürlüklere gidilebileceğini bildiriyor.

Web Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Web Tapu sorgulama sistemine, tkgm.gov.tr internet sitesindeki Web Tapu linki üzerinden e-Devlet şifresi ile üye olup daha sonra T.C kimlik numarası ve oluşturulan kullanıcı şifresi ile giriş yapılmaktadır. Ancak e-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapabilmek için öncelikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olmanız gerekiyor. E- Devlet’in bu servisi TAKBİS’e ancak T.C. Kimlik Numarası kayıtlı olan bireyler kapsamında sunulmaktadır. Eğer kaydınız var ise Web Tapu sorgulama sistemine, T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünün Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkinden ulaşabileceksiniz.

Web Tapu Şifresi Nasıl Alınır?

Peki, Web Tapu şifresi nasıl alınır ? Web Tapu sorgulama sistemine giriş yapabilmeniz için e-Devlet şifreniz olması gerekir. E-devlet şifresi ise şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik üzerinden PTT Merkez Müdürlükleri aracılığı ile alabilirsiniz. Bunun yanı sıra üzerinde “e-Devlet Kapısı şifresi almaya yetkilidir” ibaresi olan vekalet ya da ilgili adli birimlerce temin edilmiş vesayet belgesi aracılığıyla PTT şubelerinden de şifre temin edilebilmektedir.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan üzerinden de temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden bu konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Web Tapu Sistemi ile Hangi İşlemler Yapılır?

-Web Tapu Sistemi ile taşınmaz işlemlerinizi, başvuru işlemlerinizi, işlem yapılamaz beyan işlemlerinizi, yetki işlemlerinizi ve belge doğrulama işleminizin hepsini gerçekleştirebilirsiniz.

-Taşınmaz işlemleri ile mevcut olan taşınmazlarınızı listeleyebilir, durumlarını sorgulayabilirsiniz.

-Başvuru işlemleri ile yeni bir başvuru yapabilir, mevcut başvurularınızı takip edebilir, yapmış olduğunuz bir başvuruya yeni belge ekleyebilir, yapmış olduğunuz başvuruyu iptal edebilir, tapu ve kadastro harcı ödeyebilir veya döner sermaye hizmet bedeli ödemesi yapabilirsiniz.

Hayalinizdeki eve hemen ulaşmak için Emlakjet'in size uygun Fırsat ilan köşemize buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sen o evi hayal et, Gerisi Emlakjet!

0 Takipçi