Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?

Yılbaşı sezonunun gelmesiyle beraber herkesi yeni yıl heyecanı sarmış durumda. Bu heyecan yılbaşı hazırlıklarını da beraberinde getiriyor. Yeni yıl ev içerisinde de farklı bir heyecan yaratıyor. Peki yılbaşının ve yılbaşı döneminde ev dekorasyonun olmazsa olmazı yılbaşı ağacı nasıl süslenir? Yılbaşı ağacı süslemek kimileri için bir hobi, kimileri için alışkanlık, kimileri için sanat, kimileri için ise ailenin ortak hafızasına yepyeni anılar eklemenin bir yoludur. Emlakjet.com ailesi olarak yılbaşı ağacı süslemenin inceliklerini öğrenmek isteyenler için yılbaşı ağacı süsleme rehberi oluşturduk. İşte yılbaşı ağacı süslemenin püf noktaları…

Yılbaşı Ağacı Süsleme Rehberi

Doğru ağacı seçin.

Yılbaşı ağacı süslemeye karar verdiğinizde en önemli şey seçtiğiniz ağaçtır. Öncelikli olarak zevkinize göre seçeceğiniz ağaç fiyatıyla bütçenize ve boyutuyla evinize uygun olmalıdır.

Doğru yere yerleştirin.

Ağacınızı seçtiniz ve sıra konumlandırmaya geldi. Ağacınızı ne kadar süslerseniz süsleyin, evin ücra bir köşesinde duruyorsa ya da evin tam ortasında bulunuyorsa çirkin gözükecektir. Yılbaşı ağacınız odakları kendine toplarken çok göze batmamalı aynı zamanda da salon dekorasyonunuzun bir parçası gibi gözükmelidir. Çevresinde yeterli boş alan bırakılabilecek köşe bir nokta en uygunu olacaktır. Işıkların yakılabilmesi prize yakın olması da oldukça önemlidir.

Ağacı kabartın.

Plastik yılbaşı ağaçları sene içerisinde kullanılmadıkları süreçte kutuda saklanmaktadırlar. Bu sürede ağacın dalları ezilir ve söner. Ağacı süslemeden önce dalları kabartmanız ağacınızın daha güzel ve görkemli görünmesini sağlar.

Aydınlatma

Işıklandırma süslemenin en önemli detaylarındandır. Ağacınızın ışığı ne kadar düzgün olursa süslemeleriniz o kadar güzel gözükecektir. Bu konuda en sık yapılan hata ışıkların en son yerleştirilmesidir. Yılbaşı ağacınızı kurduktan sonra ilk iş olarak ışıklarınızı yerleştirmelisiniz. Işıklarınızı ağacın tepesinden başlayarak aşağıya doğru çevreleyerek her 25-30 santimde bir kabloya kavis vererek birbirine çok yakın olmayacak şekilde yerleştirmelisiniz. Işık renklerini uyumlu kullanmanız oldukça önemlidir. Işığın miktarını iyi ayarlamalısınız. Fazla ışık kullanmak göz yorucu olacaktır. Fişli ışıklar yerine pilli ışıklar kullanarak kabloyu prize uzatma derdinden kurtulabilirsiniz.

Doğru süslemeleri seçin.

Ağacınızı seçtiniz, kurdunuz, aydınlatmaları yerleştirdiniz ve geldik en can alıcı kısma; süslemeler. Süslemeleri bütün paket halinde veya çorap, eldiven, top, çan, kar tanesi, yıldız gibi objeleri ise tek tek satın alabilirsiniz. Süslerinizi satın aldıktan sonra onları asmadan önce kategorize edin. Bu kategorizasyonu renk ve ebatlarına göre yapabilirsiniz. Doğal bir görüntü sağlayabilmek için süsleri dizerken en küçük süsleri en üste, en büyükleri ise en alta asın. Ağacınızı süslediniz sırada ağacın en göze çarpan noktasını doldurmaya. Zirvede büyük bir yıldız, kocaman pırıltılı bir küre, şapka, kalp veya melek figürlerini tercih edebilirsiniz.

Renk uyumu yaratın.

Seçeceğiniz süsleme ve ışıkların renk uyumu sağlaması önemlidir. Mükemmel bir ağaç için öncelikli olarak bir renk teması belirleyin. Geleneksel renklere odaklanmak isterseniz; seçiminizi kırmızı, yeşil ve altın sarısından yana kullanabilirsiniz. Soğuk renkleri tercih etmek istiyorsanız; pembe, mor, mavi tonlarını ve beraberinde gümüş renkli kurdeleleri ve beyaz renkli ışıkları kullanabilirsiniz.

Kar spreyi kullanın.

Ağacınızı ışık ve süslemelerle donattınız. Biraz da kış esintisini evinize taşımak ağacınızda hoş bir görüntü yaratabilir. Ağacınızın üstüne ve birazda altında kalan kısma kar spreyi serpebilirsiniz.

Ağacın etrafını ihmal etmeyin.

Yılbaşı ağacınızı süslemek kadar etrafını süslemekte önemlidir. Her ne kadar yılbaşı ağacınızı mükemmel bir şekilde süsleseniz bile etrafının tamamen boş olmaması önemlidir. Yılbaşı çelengi, kırmızı yıldızlar, mumlar, yılbaşı zincirleri ve duvar spreyleri ile oluşturulacak yeni yıl yazıları ve benzeri aksesuarlar ile ağacınızın etrafını süsleyebilirsiniz.

Bu konuya benzer olan yazıları okumaya devam etmek için Emlakjet.com sitesi üzerindeki blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.