Beşiktaş yeni imar planıyla dönüşüme açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ataşehir’de bulunan Yenisahra ve İçerenköy, Küçükbakkalköy mahalleleri ile birlikte Beşiktaş’ın Dikilitaş-Balmumcu ve Boğaz bölgeleri için imar planı değişikliği kararı aldı. Karar, dönüşümün girmediği Beşiktaş’ta firmalara ‘yenileme’ kapısını açarak değerleri yükseltecek

İstanbul'un Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantılarında Maltepe, Beşiktaş , Ataşehir ve Büyükçekmece’nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşümün önünü açan imar planlarını onayladı. Beşiktaş’ın Dikilitaş-Balmumcu ve Boğaz geri görünüm ve etkilenme bölgelerinde kalan bölgeler için 1/bin ölçekli imar planı değişikliği, oybirliği ile kabul edildi. Buna göre kötü olan yapı stoğu yenilenebilecek ve yerinde dönüşüm sağlanabilecek.

Ek emsal firmaları Beşiktaş’a çekecek

Kentsel dönüşümün olduğu bölgelerin çevrelerinde hareketlilik bulunduğunu, Beşiktaş’ın da bu yeni imar değişikliğiyle taşınma hareketinin olacağı ilçeler arasına gireceğini kaydeden TSKB Gayrimenkul Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “İmar planı değişikliği, bu bölgelerde yıkıp yeniden yapmayı motive edecek bir gelişme, çünkü ek imar verileçek. Bugüne kadar Beşiktaş’ta dönüşüm veya yenileme yapılmamasının nedeni 100 metrekare yerine yine 100 metrekare yapılmasının kazanç getirmemesiydi, şimdi ise ilave alanlarla müteahhitler ve geliştiriciler için dönüşüm avantajlı hale gelebilir” dedi.

Fiyatlar eski binalarda metrekarede ortalama 8 bin lira

İmar planındaki bu değişikliğin Beşiktaş’ta 2017’de fiyatların daha yukarı yönde bir miktar hareket etmesini destekleyebileceğini belirten Maya, “Beşiktaş, mahalle bazında çok değişken bir yer, Ulus da Gayrettepe de Beşiktaş mahallesi. Metrekare fiyatları için eski binalarda ortalama 8 bin liralardan bahsederken, yeni binalarda ortalama 12 bin TL seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Maltepe’de Gülsuyu da çözüme kavuşacak

Kentsel dönüşümün başlayacağı mahallelerden bir tanesi de tapu sorunlarının yıllardır çözülemediği Maltepe’nin Gülsuyu-Gülensu mahalleleri. Uzun zamandır üzerinde çalışılan üst ölçekli planın ardından, ilçe belediyesi tarafından daha detaylı olan 1/bin ölçekli plan hazırlanacak ve mahallede kentsel dönüşüm başlayacak. Gülsuyu ve Gülensu’nun toplam büyüklüğü 1.5 milyon metrekare. Mahallelerde daha önce 1986 ve 2004 yıllarında iki plan gerçekleştirildi ancak çeşitli nedenlerle uygulamaya konulamadı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi