Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu 15 Aralık’ta açılıyor

Anadolu Yakası’nın sahilini iç kesimlere bağlayarak yoğun trafiğin olduğu bir güzergahta ulaşımı hızlandıracak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu 15 Aralık Cuma günü açılıyor. Marmaray, metrobüs ve başka metrolarla entegre olacak metro aynı zamanda, Türkiye’nin sürücüsüz ilk metrosu

İ stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sosyal medya üzerinden Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy metrosunun 15 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını açıkladı. Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe olmak üzere 16 istasyon yer alacak.

90 saniyede bir geçecek

Üsküdar’dan Sancaktepe ’ye uzanan hatta 21 raylı araç çalışacak. Her metro 6 vagondan oluşacak ve toplamda 126 vagon hizmet verecek. Her bir araçta en fazla 1.620 yolcu taşınabilecek; maksimum yolcu kapasitesi ise saatte ve tek yönde 64.800 yolcu olacak. İstasyonlarda 20 saniye duracak metronun yeni seferi 90 saniyede bir yola çıkacak.

Emlakjet Haber

0 Takipçi