İstanbul'un Yeni Taksileri Halk Oylamasıyla Belirlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'İstannbullu Taksisini Seçiyor' kampanyasının sonuçları belli oldu. İşte istanbul'un yeni taksisi ve özellikleri...

Yarışmanın resmi web sitesinden yapılan oylama, 4 farklı kategoride gerçekleşti. İstanbullu, Genel Taksi Tasarımı kategorisinde yüzde 41.2 oy oranıyla B modelini İstanbul’un taksisi olarak seçti.

Taksilerde bulunacak olan özellikler

-Araç, teknolojik gelişmelere uygun, yüksek güvenlik ve emniyet tedbirlerine sahip, geniş iç hacimli, minimum fiziksel yer kaplama alanına sahip. Ayrıca, engellilerin ve çocukların ihtiyaçlarını rahat karşılayabilecek özellikte. -Motor sisitemi; plug-in hibrit. -3+1 yolcu koltuk düzeni ile geniş iç dizaynı olan araçta, sürücü mahallinin yanı tamamen bagaj olarak tasarlandı. -Araç içi güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla kapı üstleri ile direksiyondan çıkan hava yastıkları ile immobilizer sistemi yer alıyor. - Araçta, sürücü ve yolcular için özel olarak tasarlanmış LCD panel bulunuyor. Bu ekran ile bilgilendirici yayınlar yapılabildiği gibi internete de girilebiliniyor. Bu panele entegre pos makinesi ile yolcular ödemelerini kredi kartı ile de gerçekleştirebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksi Tasarımı

İstanbul'un Yeni Taksileri Halk Oylamasıyla Belirlendi

İstanbul Taksi Modeli

İstanbul'un Yeni Taksileri Halk Oylamasıyla Belirlendi_1

Yeni Taksi

İstanbul'un Yeni Taksileri Halk Oylamasıyla Belirlendi_2