Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor

Hızlı gelişen ve yatırımcıların önemli adreslerinden biri olan Şerifali'de, proje yapılacak alanların kalmaması, yüksek gerilim hatları, sosyal olanakların kısıtlı olması ve yeteri kadar okulun bulunmaması bölgenin başlıca sorunlarını oluşturuyor.

Son yıllarda hızla gelişen ve yatırımcıların gözdesi haline gelen Şerifali'de büyük konut projelerine imza atılacak arazilerin kalmaması, bölgede proje geliştirmek isteyen yatırımcıların en büyük problemini oluşturuyor. Şerifali'de sosyal ihtiyaçların karşılanacağı alanların bulunmaması bölgenin göze çarpan önemli eksiklerinden biri... Sosyal ve yaşamsal ihtiyaçlar için hala Ataşehir, Bağdat Caddesi bölgeleri kullanılıyor. Alışveriş merkezleri ve sosyal yaşam alanları projeleri düşünülsede, yeteri kadar büyüklükte arazi olmadığı için uygulanamıyor. Bölgede yeteri kadar okulun bulunmaması Şerifali'de nüfusun artışını olumsuz etkileyen diğer bir sebep... Yapılması planlanan 2 okul ve 1 hastane projelerinin yer aldığı Şerifali, gelişmesini hızlı bir ivmeyle tamamlamak istese de gelişimini tamamlamak için daha 4-5 seneye daha ihtiyaç duyacak gibi gözüküyor. Dolayısıyla şu anda mevcut konut potansiyelini doldurmasına rağmen Şerifali, geleceğe yönelik yatırım yapmak için hala uygun bir bölge olarak öne çıkıyor.

Emakçıların ve Yatırımcıların Kabusu; Yüksek Gerilim Hatları

Şerifali'deki en büyük problem ise yüksek gerilim hatları olarak gösteriliyor. Bölgeye yatırım yapmak isteyenler akıllarına ister istemez "Acaba kanser olur muyum?" sorusunu getiren gerilim hatlarının kaldırılması, yeni konut ve sosyal donatılar için ortaya çıkacak yeni alanlar ve yatırımcıların kafalarındaki soru işaretlerini gidermesi nedeniyle bölgenin daha da değer kazanmasını sağlayacağa benziyor. 3-4 yıldır bölge sakinleri ve gayrimenkul danışmanları arasında gerilim hatlarının kaldırılacağı dedikoduları kulaktan kulağa dolaşırken, yüksek gerilim hatlarının kaldırılmasınınyüksek maliyeti bu projenin ertelenmesine neden oluyor. Yaydığı radyasyon sebebiyle uzmanlar tarafından sağlık problemlerine neden olduğu belirtilen yüksek gerilim hatları hem emlakçıları hem de yatırımcıları canını sıkıyor. 15 yıl öncesinde Şerifali'de yüksek sazlıkların olduğunu söyleyen bölge sakinleri ve esnaflar şimdi buranın yüksek gerilim hatlarına teslim olmasından duydukları sıkıntıyı dile getiriyorlar ve bölgenin gelişimini tamamlamak için elektrik hatlarının bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguluyorlar.

EmlakJet Haber

Hızlı gelişen ve yatırımcıların önemli adreslerinden biri olan Şerifali\'de, proje yapılacak alanların kalmaması, yüksek gerilim hatları, sosyal olanakların kısıtlı olması ve yeteri kadar okulun bulunmaması bölgenin başlıca sorunlarını oluşturuyor.

Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor

Şerifali\'deki en büyük problem yüksek gerilim hatlarıyla ortaya çıkan sorunlar.

Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor_1

Şerifali\'de sosyal ihtiyaçların karşılanacağı alanların bulunmaması bölgenin değerini düşürüyor, sosyal ve yaşamsal ihtiyaçlar için hala Ataşehir bölgesi kullanılıyor.

Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor_2

Alışveriş merkezleri ve sosyal yaşam alanları projeleri düşünülsede, yeteri kadar büyüklükte arazi olmadığı için uygulanamıyor.

Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor_3

Bölgede yeteri kadar okulun bulunmaması Şerifali\'de nüfusun artışını olumsuz etkileyen diğer bir sebep.

Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor_4

Yapılması planlanan 2 okul projesi yer alan Şerifali gelişmesini hızlı bir ivmeyle tamamlamak istesede bunun için daha 4-5 yıl kadar pay biçiliyor.

Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor_5

Şerifali\'de hastane bulunmuyor.

Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor_6

Yapılması planlanan 2 okul ve 1 hastane projeleri yer alan Şerifali gelişmesini hızlı bir ivmeyle tamamlamak istesede bunun için daha 4-5 yıl kadar pay biçiliyor.

Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor_7

15 yıl öncesinde Şerifali\'de yüksek sazlıkların olduğunu söyleyen bölge sakinleri ve esnaflar şimdi buranın yüksek gerilim hatlarına teslim olmasından duydukları sıkıntıyı dile getiriyorlar.

Şerifali'de Yüksek Gerilim Hatları Büyümeyi Engelliyor_8