Yeşil Kent Bursa

Tarihi mekanları, Doğal zenginlikleri, yeşil dokusu, şifalı suları, yaz ve kış turizmine uygun yapısıyla her daim turizme açık olan Bursa, Marmara Bölgesinde yer alıyor.

[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Marmara Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bursa, İstanbul’a 243 kilometre mesafede bulunuyor. Osmanlı’nın ilk başkenti olma özelliğini ile tarihi bir kent olan Bursa’da, kış aylarında yerli ve yabacı turistler tarafında yoğun ilgi gören kış ve doğa sporları merkezi Uludağ, Sultan Yıldırım Bayezit tarafından 1396–1400 yıllarında yaptırılmış olan Ulu Cami, 1414-1424 yılları arasında Çelebi Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış Yeşil Cami, 11 Ekim 1922 tarihinde TBMM Hükümeti’nin imzaladığı ateşkes antlaşmasının yapıldığı yer olan bina Mudanya Mütareke Evi Müzesi, yapılışı M.Ö. 1. yüzyıla dayanan Bursa Kalesi, tarih sayfalarında yerini almış önemli bir kent olan İznik ve temiz havası ile yaz turizminin yoğun olarak yaşandığı bir merkez konumunda bulunan Mudanya görülmeye değer yer arasındadır.

Türkiye’nin dördüncü büyük kenti konumunda bulunan Bursa’da, ister denize sıfır, ister merkezde satılık ve kiralık yazlıklar, müstakil evler, daireler ve devre mülklerin yanı sıra Uludağ Üniversitesi fakülte ve yüksek okullarının yakınlarında da öğrenciler için uygun daire ve odalar bulunuyor. Uygun fiyatlarda konaklama seçeneklerinin bulunduğu Bursa’da tercih edilen oteller arasında, Boyugüzel Termal, Gönlüferah City Hotel, Marigold Termal Otel, Alhas Otel Bursa, İbis Otel Bursa, Çağlayan Otel Oylat, Oylat Yeşil Vadi, Atlas Otel Mudanya, Hotel Tirilye, Doğalya Hotel, Tarhan Butik Otel, Oberj Ulukardeşler Uludağ, Hotel Grand Yazıcı, Ağaoğlu My Resort ve Karinna Hotel yer alıyor.

EmlakJet Haber

Tarihi mekanları, Doğal zenginlikleri, yeşil dokusu, şifalı suları, yaz ve kış turizmine uygun yapısıyla her daim turizme açık olan Bursa, Marmara Bölgesinde yer alıyor.

Yeşil Kent Bursa

243 kilometre

Yeşil Kent Bursa_1

kış aylarında yerli ve yabacı turistler tarafında yoğun ilgi gören kış ve doğa sporları merkezi Uludağ

Yeşil Kent Bursa_2

Sultan Yıldırım Bayezit tarafından 1396–1400 yıllarında yaptırılmış olan Ulu Cami

Yeşil Kent Bursa_3

1414-1424 yılları arasında Çelebi Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış Yeşil Cami

Yeşil Kent Bursa_4

11 Ekim 1922 tarihinde TBMM Hükümeti’nin imzaladığı ateşkes antlaşmasının yapıldığı yer olan bina Mudanya Mütareke Evi Müzesi

Yeşil Kent Bursa_5

Yapılışı M.Ö. 1. yüzyıla dayanan Bursa Kalesi

Yeşil Kent Bursa_6

Tarih sayfalarında yerini almış önemli bir kent olan İznik

Yeşil Kent Bursa_7

Temiz havası ile yaz turizminin yoğun olarak yaşandığı bir merkez konumunda bulunan Mudanya

Yeşil Kent Bursa_8

Türkiye’nin dördüncü büyük kenti konumunda bulunan Bursa’da, ister denize sıfır, ister merkezde satılık ve kiralık yazlıklar, müstakil evler, daireler ve devre mülklerin yanı sıra Uludağ Üniversitesi fakülte ve yüksek okullarının yakınlarında da öğrenciler için uygun daire ve odalar bulunuyor.

Yeşil Kent Bursa_9

Bursa’da tercih edilen oteller arasında, Boyugüzel Termal, Gönlüferah City Hotel, Marigold Termal Otel, Alhas Otel Bursa, İbis Otel Bursa, Çağlayan Otel Oylat, Oylat Yeşil Vadi, Atlas Otel Mudanya, Hotel Tirilye, Doğalya Hotel, Tarhan Butik Otel, Oberj Ulukardeşler Uludağ, Hotel Grand Yazıcı, Ağaoğlu My Resort ve Karinna Hotel yer alıyor.

Yeşil Kent Bursa_10

Bursa Ulaşım Krokisi

Yeşil Kent Bursa_11