100 Lira Taksitle 81 İlde Daire

TOKİ, evli ve yeni evlenecek olan çiftlere 25 yıl vade ile ayda 100 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkanı tanıyor.

Mobilya ve beyaz eşyaları da içinde bulunacak olan dairelere sahip olmak isteyen alt gelir grubundaki kişiler TOKİ'den 60 bin liraya kadar kredi alarak ayda 100 liradan başlayan taksitlerle ev satın alabilecekler. Yeni evlenmiş olan ya da yoksul çiftler için başlatılacak olan Yuva Teşvik Konut Programı kapsamında ev sahibi olmak isteyen çiftler, bulundukları ilde uygun ev bulunmaması durumunda farklı bir ilden de ev satın alabilecekler.  Satın alınan evlerin beyaz eşyaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Satış ve kiralama yasak

Ev satın alırken peşinat ödemeyecek olan çiftler, söz konusu evleri satın almaya hak kazandıkları taktirde bu evleri herhangi birine satıp kiralayamayacak. 1+1 ve 2+1  daire seçeneklerinin satışa sunulacağı programdaki dairelerin büyüklükleri 45 metrekare ile 60 metrekare arasında değişecek. Peşinatsız aylık 100 liradan başlayan taksitlerle satılacak olan projenin TOKİ'Ye maliyetinin ise 2 milyar lira civarında olması bekleniyor.