2018’de 500 bin konutun yenilenme planı var

Türkiye'de risk taşıyan 7,5 milyon civarında bağımsız birim olduğunu hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Senede 500 bini hedefledik. Önümüzdeki sene 500 bin bağımsız birimi yenileyeceğiz. Vatandaşlara ödeme kolaylıkları sağlanacak” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hükümetin kentsel dönüşüm konusundaki hedeflerini açıkladı. İstanbul, Ankara ve Anadolu’da olmak üzere 7,5 milyon civarında bağımsız birim olduğunu hatırlatan Özhaseki, “Senede 500 bini hedefledik. Önümüzdeki sene itibarıyla 500 bin bağımsız birimi yenileyeceğiz. Onun için tedbirler aldık, yasalar yakında çıkacak. Belediyelerimize destek olacağız, bunu hızlandıracağız” dedi.

Kentsel dönüşümde kimse mağdur edilmeyecek

Kentsel dönüşüm çalışmalarında kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirten Özhaseki, herkese ev vermeye çalışacaklarını, vatandaşların fazla borçlanmayacağını, ödeme kolaylıkları sağlanacağını söyledi. Özhaseki, "Bizim İller Bankası’na ait Türkiye'de 21 sosyal tesis var, hepsini satılığa çıkardık. Benim makam odamın bulunduğu yerler, çalışma alanlarım dahi satılık , çünkü onları satıp bütçe elde edeceğim. Bu bütçeler daha sonra size kira olarak, altyapı olarak ve çevre düzenlemesi olarak dönsün diye yapacağız. Büyük bir seferberlik başlatıyoruz" diye konuştu. Özhaseki kentsel dönüşüm kapsamında 135 bin konut u ihale ettiklerini sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi