3. Havalimanı’nda inşaatın % 73’ü tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanı inşaatının % 73’ünün tamamlandığını müjdeledi. Havalimanına ulaşımı kolaylaştıracak, Gayrettepe’ye bağlanacak 37 kilometrelik metro için de çalışmalar sürüyor. Plan aşamasındaki bir diğer raylı sistemle ise 3. Havalimanı, Halkalı, Gebze ve Marmaray’a bağlanacak

3. Havalimanı inşaatı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Havalimanının inşaat alanınında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmalarda % 73’lük ilerleme sağlandığını açıkladı. Havalimanı inşaatı ilerlerken diğer yandan bölgeye ulaşımı rahatlatacak raylı sistem çözümleri de geliştiriliyor. Arslan’ın verdiği bilgilere göre 3. Havalimanı’na 37 kilometre uzunluğunda bir metro gelecek. Gayrettepe’ye bağlanacak metro için çalışmalar başladı; kısa süre içinde tören yapılacak.

Deniz yoluyla ulaşım olmayacak

3. Havalimanı’na ulaşım için alternatif teşkil edecek bir diğer toplu taşıma ise Halkalı’daki mevcut Gebze-Halkalı-Marmaray metro hattına entegre edilecek yeni bir raylı sistem olacak. Arslan, bu raylı sistem için çalışmaların sürdüğünü ve kısa süre içinde ihaleye açılacağını söyledi. Arslan ayrıca, ekonomik olmaması sebebiyle havalimanına deniz yoluyla ulaşımın olmayacağını da belirtti.

İstanbul’dan 350 noktaya uçulacak

Arslan, ilk fazı 29 Ekim 2018’de hizmete girecek 3. havalimanının tamamlandığında 90 milyon yolcuya hizmet vereceğini açıkladı. Atatürk Havalimanı’nda 1.500 uçağa hizmet kapasitesine ulaşıldığında bunun rekor olarak adlandırıldığının altını çizen Arslan, 3. havalimanının ve 3.500 uçağa ve 150 farklı havayolu şirketine hizmet vererek İstanbul’dan gidilebilecek destinasyon sayısını da 350’ye çıkaracağını belirtti.

İlk uçak 2017 sonunda inebilir

Şantiye sahasında yaptığı incelemelerin ardından Arslan, havalimanının birinci pistinin neredeyse hazır olduğunu, testlerin yapıldığını ve çizgilerin atılmasıyla ilk uçağın 2017 yılı sonu ya da 2018 başında inebileceğini belirtti. Havalimanları için önem teşkil eden bagaj sistemi hakkında da konuşan Arslan, 42 kilometrelik konveyörün döşendiği, test ve nihai ayarlamaların sürdüğü bu sistemin de 7 Aralık’ta tamamlanmış olacağı bilgisini paylaştı.

Havalimanı için ÇED Raporu alındı

Havalimanı inşaat alanında kömür ocakları kaynaklı bataklık ve çukurların bulunduğunu, bunların kapatılarak inşaatın devam ettirildiğini belirten Arslan, tüm süreç boyunca çevre hassasiyetinin üst düzeyde tutulduğunun, mecbur olunmamasına rağmen Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu alındığının altını çizdi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi