50 Bin Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesine Acil Eylem Planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'a ilişkin kentsel dönüşüm eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. Kurum, ''50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek acil eylem planını yapıyor olacağız'' açıklamasında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da başlatılan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili konuştu. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kurum, İstanbul'a ilişkin eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. Kartal'da yıkılan binaların yerine yenilerinin yapıldığını söyleyen Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu: ‘'Kendiliğinden yıkılan bir bina, dönüşümü hızlı biçimde yaptık. Vatandaşların da ilk günden bu yana yanında olmak suretiyle yanlarında olmaya çalışıyoruz. Taşınma ve kira yardımı vermeye devam edeceğiz. Konutlarımızı gezdik. Bittiği zaman değer anlamında, metrekare anlamında oldukça kullanışlı daireler. Vatandaşımız o noktada da şanslılar.Biz Kartal'ta çalışmalarımızı yürütüyoruz. 18 Mayıs'ta süresi dolan genelde kapsamında belediyelerimize riskli alanların bildirilmesi talimatını vermişti. Süresi doldu. Yakın planda da İstanbul'a ilişkin eylem planımızı hazırlayacağız. 50 bin konutluk gönüllü kentsel dönüşüm alanını içerecek acil eylem planını yapıyor olacağız.’’

‘’Kentsel dönüşüm projeleri devam edecek’’

Kentsel dönüşüm projeleri , vatandaşımıza veya yükleniciye tek taraflı fesih hakkını getiren bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme çerçevesinde eğer vatandaşımız bir müteahhitle anlaşmış fakat müteahhit edinimini yerine getiremediyse buradaki süreden kaynaklı ihtarları çekmek ve olaya Bakanlığın tespitini yapmak suretiyle de tek taraflı fesih hakkını getireceğiz.’’ Bakan Murat Kurum, yine müteahhitten kaynaklı bir finansal problem varsa, bu sorunların da kentsel dönüşüm projesine yansımaması için de düzenlemeleri öngördüklerini söyleyerek, ‘’Biz kentsel dönüşüm projelerinde bu işlerin hızlı gitmesi adına yapılması gereken her türlü düzenlemeyi, hükümet olarak, Bakanlık olarak yapmaya gayret gösteriyoruz’' şeklinde konuştu. Bakan Kurum, Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokağı'nda 6 Şubat'ta çöken Yeşilyurt Apartmanının da yer aldığı bölgede yapılan kentsel dönüşüm alanında incelemeler yaptı. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşaatları devam eden binaları inceleyen Bakan Kurum, yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurum, 6 Şubat'ta Yeşilyurt Apartmanının çökmesi sonucu 21 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyleyen Kurum, o gün itibarıyla 10 riskli olduğunu tespit ettiklerini ve yaklaşık 158 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştirdiklerini belirtti.

0 Takipçi