Aden Konut Projesi, çelik yapı sistemiyle yükseliyor

Türkiye’nin hafif çelik sistemle üretilen ilk binasını kuran Steelife’ın imzasını taşıyan Aden Konut Projesi, Ankara Gölbaşı’nda çelik yapı sistemiyle inşa ediliyor.

Yatay yaşam konseptiyle tek katlı ve bahçeli ev modelini sunan proje, iki etaptan oluşuyor. Projenin ilk etabının teslimatları yapılmıştı, ikinci etap ise çelik yapı sistemiyle hızla tamamlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, çelik yapı sistemi ile az katlı yapılardan oluşan, özlenen mahalle kültürünün yeniden hakim olduğu, sokaklarında gökyüzünün görülebildiği estetik ve konforlu yaşam alanlarının oluşturulabileceğini söyledi. Aden Konut Projesi’nde de çelik yapı sisteminin klasik sistemlere göre %10 daha fazla alan kullanım avantajı sayesinde geniş mekanlara sahip yatay yaşam konseptinin oluşturulduğunu ifade eden Aydın, çok katlı binalarla hızla zayıflayan komşuluk ilişkilerinin bu projedeki yatay yaşam konseptiyle yeniden canlandığını belirtti.

Aydın ayrıca, çelik yapı sisteminin, depreme dayanıklılığı, estetikliği, konforu, yüksek izolasyon değerlerine sahip olması ve müstakil binalar öngören konsepti ile kentsel yaşam düzeyinin yükseltilmesi için vazgeçilmez olduğunun altını çizdi.

EmlakJet Haber

EndFragment