Ali Sami Yen'de Ölümden Dönülmüş

Ali Sami Yen Stadı'nın yıkımını gerçekleştiren Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, stadın bugüne dek ayakta kalmasının büyük şans olduğunu söyleyerek, stada gelen insanların ölümden döndüğünü belirtti.

Stadının yıkımına başlarken kötü bir manzarayla karşılaşmayı beklediklerini belirten Aşçıoğlu, yine de bu kadarını beklemediklerini ifade ederek buranın yıkılmamasının mucize olduğunu söyledi. Stadın yapımında kum kullanıldığını ve metreküpte 57 kilo demir bulunduğunu söyleyen Aşçıoğlu, bu rakamın Arena Stadı'nda 250 kilo olduğuna dikkat çekti. Betonun yapımında kum kullanılmasından ötürü elle ufalanabildiğini ifade eden Yaşar Aşçıoğlu, "Demir ve beton olarak kullanılması gereken miktarın hep 5'te 1'i kullanılmış. Bu da demek oluyor ki stat olması gerekenden on kat daha zayıf bir bina.

15 gün içinde tamamlanıyor

Biz stadın yıkımının 75 gün süreceğini düşünüyorduk, 15 günde yıktık. Yani resmen kağıt yırtar gibi stat yıkıyoruz. 1964 yılında inşa edilmiş olan bu stat kötü değil, çok kötü. Kötü kelimesi bile burayı anlatmak için iyi kalır" dedi. Stadın caddeye bakan kısmının yıkılması için 3 gün süreli izin aldıklarını belirten Aşçıoğlu, bu bölümü de yalnızca 8 saatte yıktıklarını söyleyerek, yıkımın 15 gün içinde tamamlanacağını ifade etti.