Anadolu Sigorta ufak tefek hasarları 5 saniyede ödüyor!

Anadolu Sigorta’nın kapsamlı konut paket sigortaları ev sahibinin yanı sıra kiracının sorumluluğundaki pek çok şeyi de teminat alıyor. Ayrıca “Turbo Jet” uygulaması aracılığıyla yapılan ihbarlarda 1.000 TL’ye kadar olan hasarların ödemesi, 5 saniyeden kısa bir sürede yapılıyor

Konut sigortalarının kiracılardan ziyade ev sahipleri için önem taşıdığı konusunda yaygın bir anlayış söz konusu. Ancak pek çok sigorta şirketinin kapsamlı sigorta poliçeleri sadece mülkü değil, mülkün içindeki pek çok şeyi de teminat altına alıyor. Anadolu Sigorta’nın geniş kapsamlı konut paket sigortası da bunlardan biri. Sigorta kapsamında ev ve içindeki eşyalar hırsızlığa, yangına, deprem ve su baskınlarına karşı koruma altına alabiliyor.

Cam kırılınca, elektronik cihaz zarar görünce!

Ayrıca, Anadolu Sigorta’nın mobil aplikasyonu “Sigortam Cepte”de yer alan “Turbo Jet” uygulamasıyla cam kırılması, elektronik cihaz hasarı gibi 1.000 TL’ye kadar olan hasarlar ihbardan sonra 5 saniyeden kısa sürede ödeniyor. Sektörde bir ilk niteliğindeki Turbo Jet uygulaması hakkında bilgi veren Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, ihbardan sonra bu kadar sıra süre içinde ödeme yapılmasının hem Türkiye hem de dünya sigortacılığında öncü uygulamalardan biri olduğunu ifade etti.

Ev sahibi sorumluluğu ne zaman kiracıya yönlendiriyor?

Kiracılar öncelikli olarak elektronik eşya ve ziynet eşyası gibi değerli eşyaları, ev için yaptırdıkları dekorasyon masrafını, komşu ve mal sahibine vermeleri mümkün olan zararları kapsamlı poliçelerle teminat altına alabiliyorlar. Konut paket poliçesinin geniş teminatları hakkında konuşan Sönmez, konut içerisinde yaşanacak herhangi bir durumda eşyalarla birlikte yapının da hasar alabileceğini, bu durumda ev sahibinin sorumluluğu kiracıya yönlendirebileceğini dile getirdi. Kiracı konut sigortasıyla ise, kiracının kendi eşyalarında meydana gelen hasarlarla birlikte, sorumluluğunda olan diğer masraflar da karşılanıyor. İsteğe göre kiracı eşyalarını, depreme karşı da sigortalayabiliyor.

Emlakjet Haber