Atatürk Havalimanı arazisi imara açılmayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı’nın açılmasının ardından Atatürk Havalimanı arazisinde imarın açılıp AVM ya da konut yapılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi. Bölgede küçük uçakların iniş yapabildiği, terminallerin ise fuar alanı olarak değerlendirildiği bir proje hayata geçirilecek

İnşaatının % 73’ü tamamlanan, 90 milyon yolcuya hizmet verecek 3. Havalimanı’nın açılmasından sonra Atatürk Havalimanı’na ne olacağı son birkaç yıldır konuşuluyor. 3. Havalimanı’nın ilk etabı 29 Ekim 2018’de açılacak. Açılış tarihi yaklaşırken Atatürk Havalimanı’nda ne olacağı ile ilgili olarak son bilgi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan geldi. Habertürk Gazetesi’nde yer alan habere göre 3. Havalimanı’nın kullanıma açılmasından sonra Atatürk Havalimanı hizmet vermeye devam etmeyecek. Havalimanı arazisinin imara açılıp AVM ya da konut inşa edileceği iddialarını yanıtlayan Arslan, böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olacak

Atatürk Havalimanı ve İstanbul’a kazandırılacak yeni havalimanının aynı hava koridorunu kullandıkları için aynı anda kullanılma imkanı olmadığını belirten Arslan, Atatürk Havalimanı hizmete devam etmeyecek olsa da, arazisinin imara kesinlikle açılmayacağını belirtti. Bölgede hayata geçirilmesi planlanan proje hakkında detaylı bilgi de paylaşan Arslan, arazide İstanbul’a nefes aldıracak bir alan gerçekleştirmeyi hedeflediklerini aktardı. Küçük uçakların iniş yapabileceği bir alana da sahip olacak projede Atatürk Havalimanı’nın mevcut terminalleri, fuar alanı olarak değerlendirilecek.

Kanal İstanbul ihalesi 2018’de olabilir

Kanal İstanbul ihalesine de değinen Arslan, proje için mühendislik çalışmalarının sürdüğünü; güzergahın ise seçilen alanda yapılacak detaylı jeoteknik, hidrolik modelleme gibi saha etüdü çalışmalarından sonra nihai olarak belirleneceğini belirtti. Etüt proje kapsamında finans modelleri üzerine çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşan Arslan, 2018 yılında çalışmaların tamamlanmasıyla projenin yapım ihalesine çıkılmasını beklediklerini aktardı.

Emlakjet Haber