Bu yönetmeliği okumadan öğrenci evi yatırımı yapmayın

Gayrimenkul sektöründe yeni bir yatırım trendi olan ‘öğrenci evleriyle’ ilgili düzenleme var. Özel Öğrenci Barınma Yönetmeliği Taslağı'na göre öğrenci yurdunda en az 40, öğrenci stüdyo dairesinde en az 10 öğrenci kalacak. Ortaokul öğrencileri için özel öğrenci yurdu ve pansiyonu açılabilecek

Öğrenci evleri , gayrimenkul sektörü nde son dönemde göze çarpan önemli bir alternatif yatırım alanı. Üniversite artışı, genç nüfus ve yurt sayılarının yetersizliği bu alanı cazip kılarken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Başbakanlığa gönderdiği ‘Özel Öğrenci Barınma Yönetmeliği Taslağı', bu alana yatırım yapacak firmaları da yakından ilgilendiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel öğrenci yurtları, pansiyonları, öğrenci apartları ve öğrenci stüdyo daireleri ne yönelik ortaya koyduğu düzenlemelerle belediyeler, üniversiteler, kamu kurumlarının öğrenci misafirhaneleri ve benzeri yerler, yönetmelik kapsamına alınıyor.

Yatırımlar bu kontenjanlara göre yapılacak

Taslağa göre, ortaokul öğrencileri için özel öğrenci yurdu ve pansiyonu açılabilecek ve ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri, müstakil binalarda ve sadece öğrenci yurtlarında veya öğrenci pansiyonlarında barınabilecek. Taslakta, özel barınma hizmeti sunacak kurumların asgari kontenjanı da belirleniyor. Buna göre öğrenci yurdunda en az 40 öğrenci, öğrenci pansiyonunda en az 30, öğrenci apartında en az 10, öğrenci stüdyo dairesinde en az 10 öğrenci kalacak.

Öğretim yılında en az 2 kere denetlenecek

Taslağa göre bu yurtlar binalarında iç, dış duvar ile tavan döşemelerinde ahşap ve yanma özelliği yüksek malzemelerden yapılan giydirmeler kullanılamayacak. Yargın merdivenleri ve kaçış yollarının kapıları, yangına karşı dayanıklı malzemelerden yapılacak. Acil çıkış kapıları dışarıdan açılamayan ve içeriden kilitlenmeyen veya yangın ikazıyla otomatik olarak açılacak şekilde olacak.

Kontenjanı 100 öğrenciden fazla olan kurumlarda, yangın ikaz amacıyla duman ve ısıya duyarlı, gaz kaçaklarını algılayan sensörler, alarm sistemi, otomatik söndürme sistemi zorunlu tutulacak. Yurtların denetimi ise öğretim yılı içinde en az iki kez yapılacak.

Emlakjet Haber

0 Takipçi