Emlak Konut kampanyayla 7 aylık ciroyu 1 ayda çıkardı

Emlak Konut GYO’nun Aralık sonuna kadar uzattığı kampanyası 1 ayı 2.547 konut satışı ve 1 milyar 960 milyon TL’lik ciro ile kapatırken, bu tutarla Emlak Konut GYO 7 ayın cirosunu sadece 1 ayda çıkardı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu, sektörde konut balonu, arz fazlası var diyene en iyi cevaptır” dedi

Emlak Konut GYO, bugün düzenlediği basın toplantısıyla Ağustos ayında başlattığı ve geçtiğimiz günlerde KAP’a bildirdiği üzere gelen yoğun taleple Aralık sonuna kadar uzatma kararı aldığı ‘yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz ve 120 aya kadar vade’ kampanyasının sonuçlarını açıkladı. Emlak Konut GYO, buna göre 1 ayı 2.547 adet bağımsız bölüm, 407.029 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satışla kapattı. Bu sonucun beklediklerinin çok üzerinde bir gelişme olduğunu kaydeden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu kampanyamızla ilk 7 ayda yapmış olduğumuz satış toplamı kadar bir satışı sadece 1 ayda gerçekleştirmiş olduk. Temmuz ayı itibariyle 2.887 adet bağımsız bölüm 378.000 metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 901 milyon TL satış hasılatına ulaşmış bulunuyorduk” diye konuştu.

Yılın başında 2016 yılı için 11.000 bağımsız bölüm 1 milyon 500 bin metrekare satılabilir alan ve bunların karşılığında 7 milyar 600 milyon TL satış hasılatı hedefi koyduklarını kaydeden Kurum, Kampanya, hedeflendiği gibi sektöre ciddi bir hareket getirdi. Projeler yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmedi ve şantiyelerimizdeki işçilerin mağdur olmadı. Biz ülkemizin önümüzdeki yıllarda göstereceği performansa güvendiğimiz ve makro ekonomik verilerin her geçen yıl daha iyiye gideceğine inandığımız için de yıllık tüfe artışından gelecek farkında maksimum %10 olacağını bunu üzerinde bir artış olmayacağını garanti ettik" dedi.

Emlak Konut kampanyayla 7 aylık ciroyu 1 ayda çıkardı

Fırsat Aralık sonuna kadar sürüyor

Emlak Konut'un yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olduğu 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası' Aralık ayı sonuna kadar geçerli olacak. Kolay ödeme alternatifleriyle dikkat çeken kampanyaya göre; bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise; TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.

Konut balonu, arz fazlası var diyene cevap oldu

Ağustos ayında yakaladıkları bu hızlı satışın sektörde imkanlar yaratıldığında nasıl bir sonuç alındığının göstergesi olduğunu belirten Kurum, “Bu aynı zamanda sektörde konut balonu veya arz fazlası var diyenlere de en iyi cevaptır” dedi. Sektörün taraflarının böyle bir dönemde birbirine destek olmasının önemine değinen Kurum, “Bu destek sayesinde sektörün en durgun ayında ayda 250 konut yerine, 2500 konut satabildik. Hacim artışı, aynı değerin elde edilmesine yarayacaktır” diye konuştu.

Fiyatlar düşmez, faizler de inme söz konusu olabilir

Sektörle ilgili öngörülerini de paylaşan Murat Kurum, kampanya dönemiyle talebin artmasına paralel olarak fiyatlarda bir düşmenin söz konusu olmayacağını, bundan sonra özellikle İstanbul’da aynı lokasyonlarda arsa üretiminin eskisi gibi olmayacağından dolayı kampanyalı projelerin konut alıcılarına eşi bulunmaz bir fırsat yarattığını kaydetti. Kurum, bankaların da bundan sonraki süreçte faizleri düşürebileceğini örgördüğünü sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber