Emlak Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Turyap Pazarlama Koordinatörü Özgül Erdoğan'a emlak yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken konuların neler olduğunu sorduk.

Emlak yatırımlarının çok önemli bir konu olduğunu söyleyen Erdoğan, kurumsal çalışmalar yapan firmaların bu konuda uzman olan danışmanlık firmalarından yararlandıklarını ifade etti ve gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünen bireysel yatırımcılara da yatırım yapmayı düşündükleri yerlerde, bölgeye hakim ve mümkünse markalı emlak firmalarına danışmalarını tavsiye etti. Uzun vadeli ve büyük ölçekli yatırım yapmayı düşünen kişilerin arsalara yönelebileceklerini ifade eden Erdoğan, kira geliri elde etmek isteyen küçük yatırımcılara ise dükkan ya da ofis katlarını tercih etmelerini önerdi.

Yatırım amaçlı satın alınan gayrimenkulleri ileride kullanmayı düşünen kişilere alacakları dairelerin ulaşım güzergahlarına yakın olmasına ve yaşam koşullarının kendilerine uygun olmasına dikkat etmelerini tavsiye etti. Erdoğan, yatırımcıların ev satın almayı düşündükleri bölgede birinci el konutları tercih etmelerinin avantajlı bir durum olduğunu da vurguladı. Özgül Erdoğan, sadece fiyatları uygun olduğu için konut yatırımı yapmanın riskli bir durum olabileceğini de belirterek, yatırım sırasında uzman kişilerden yardım almanın doğru bir seçim olacağını söyledi. Satın alınacak ticari mülklerin karlı bir yatırım olarak nitelendirilebilmesi için  13-14 senelik kira bedeliyle fiyatını amorti etmesi gerektiğini de belirten Erdoğan, küçük yatırımcıların arsa yatırımlarına çok fazla ilgi duymalarını tavsiye etmediklerini ifade etti.

0 Takipçi