Gültepe Dönüşüyor Fiyatlar Yükseliyor

İstanbul'un en merkezi lokasyonlarından biri olan Gültepe büyük bir dönüşüm yaşıyor...

İş merkezleri ve plazaların bitişiğindeki eski gecekondu mahallesi Gültepe, Kağıthane Belediyesi'nin yürüttüğü kentsel tasarım projeleri ile farklı bir görünüm kazanıyor. Binaların yenilenmesinin yanı sıra bölgenin en önemli sorunlarından biri olan trafik problemi de yeni yol ve tünel projeleri ile çözülüyor. Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çavuş, Şişli ve Kağıthane Belediyesi sınırları kapsamındaki  20 metrelik yolun Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre içinde hayata geçirileceği müjdesini verdi.  Ayrıca Talatpaşa ve İnönü caddelerini Levazım'a bağlayacak bir tünel çalışması da şu anda proje aşamasında...

Gecekondular Lüks Konutlara Dönüşecek

Semtte şu an 100 bin lira civarından bşlayan fiyatlarla konut almak mümkünken, lüks konut projelerinin inşasıyla beraber fiyatların 500 bin liraya kadar çıkması bekleniyor. Birbiri ardına yükselen plazaların, Kanyon ve Metrocity alışveriş merkezlerinin yanı başında bulunan ve İstanbul'un varoş semti olarak adlandırılan Gültepe, bu imajından hızla sıyrılıyor. Gecekonduların yerine yüzme havuzlu, otoparklı lüks konutlar dikiliyor.

En Büyük Avantajı Merkezi Olması

Levent'e yakın olması ve merkezi bir konuma sahip olması Gültepe'yi cazibe merkezine dönüştürüyor. Metroya yakın yerde konumlanan ve Gültepe'nin Büyükdere Caddesi'ne cephesi bulunan binalar yerlerini yavaş yavaş plazalara bırakıyorlar. Kağıthane'deki dönüşüm Gültepe dahil olmak üzere Çeliktepe, Sanayi Mahallesi ve Emniyet Evleri güzergahlarını da etkiliyor.

Revaçtaki Bölge Talatpaşa Caddesi

2-3 kilometre uzunluğunda olan cadde, Gültepe girişinden Yahya Kemal Mahallesine kadar uzanıyor. Bölgede en çok talep gören noktalar ise,  Levent'e 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan evler ile Ortabayır Mahallesi'ndeki konutlar olarak görülüyor.

Kiralar 700 Liradan Başlıyor

Ev kiralamalarının en çok Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki öğrenciler ile AVM çalışanları tarafından gerçekleştirildiği bölgedeki fiyatlar 700 lira ile 900 lira arasında değişiyor.

Satılıklara İlgi Artıyor

1+1 sıfır konut fiyatlarının 130-150 bin lira arasında değiştiği Gültepe'de, 2+1 dairelerin fiyatları 180-200 bin lira civarında.. Bölgede 3+1 konutlar 200-250 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulurken, dubleks dairelerin fiyatları ise 300 bin liraya kadar yükseliyor.