Hemen teslim ‘kat mülkiyetli tapu’ veren projeler!

Gayrimenkul edinen kişilerin iskanlı yani oturma izni alınmış, ‘kat mülkiyeti tapulu’ mülkleri tercih etmesi gerekiyor. Son dönemde tapu ile ilgili yaşanan mağduriyetlerin de bir sonucu olarak teslimle beraber ‘kat mülkiyetli tapu’ verilmesi, artık bir pazarlama argümanı olmaya başladı. Bu, diğer projelerin kat mülkiyetli tapu almadığı anlamına gelmiyor ancak son dönemde 7 proje tanıtımlarına özellikle “kat mülkiyetli tapu ile hemen teslim” ibaresini de ekliyor. Emlakjet olarak bu projeleri derledik…

Gayrimenkulün tapu belgesi üzerinde ‘kat mülkiyeti’ ibaresinin vurgulanmış olması, söz konusu yapının iskân (oturma) ruhsatına sahip olduğu anlamına geliyor. Kat irtifaklı tapu ise inşaatına başlanacak ya da inşaat halinde olan binalar için belediyeden alınıp, bina usulüne uygun olarak inşa edildiğinde iskân izni alınması söz konusu oluyor. Bu noktada müteahhidin binanın teslimine kadar olan süreçte iskan alıp almayacağının takibi veya teminatı önem kazanıyor.

Son dönemde sektörde bazı firmaların projelerini yarım bırakması veya iflas noktasına gelmesi, teslim noktasına gelmiş veya tamamlanmaya çok yakın bazı projelerin pazarlama argümanlarına ‘kat mülkiyetli-hemen tapu’ verildiğini eklemeye başlamasını da beraberinde getirdi. Proje tanıtımlarında bu ibareyi kullanmayan ancak kat mülkiyetli tapusunu alan veya almaya hazırlanan pek çok markalı konut projesi olduğunu da ekleyelim. Ancak son zamanlarda proje tanıtımlarına bu ibareyi de eklemeye başlayan firma ve ilgili projelerini Emlakjet olarak derledik.

1- Batışehir, Bağcılar’da hemen teslim ediliyor

Hemen teslim ‘kat mülkiyetli tapu’ veren projeler!

Ege Yapı’nın Bağcılar’da hayata geçirdiği hemen teslim ve kat mülkiyetli tapu sunan Batışehir projesinde peşinat ödemeden stüdyolara ayda 2.179 TL, 1+1’lere 2.480 TL karşılığında sahip olmak mümkün. Ayrıca 12., 24. ve 36. aylarda % 10 ara ödeme, 48. ayda ise % 15’lik ara ödeme gerekiyor. Projede kiralar ortalama 900 TL’den, aidatlar ise 147 TL’den başlıyor. Batışehir’de açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, sauna, Türk hamamı, fitness merkezi, spa, AVM, restoran ve spor alanları yer alıyor.

2- Beyhill Premium’da anında kat mülkiyetli tapu avantajı var

Hemen teslim ‘kat mülkiyetli tapu’ veren projeler!_1

Mat İnşaat’ın Esenyurt’taki projesi Beyhill Premium ’da genişlikleri 145 ile 175 metrekare aralığındaki 2+1 ve 3+1 daireler, anında kat mülkiyetli tapu avantajıyla sunuluyor. Her biri 8 katlı 3 bloğa sahip projede 144 konut ve 29 dükkan bulunuyor. Yarı olimpik yüzme havuza sahip projede Siemens marka ankastreler, Franke marka eviye ve bataryalar, 1. sınıf mutfak ürünleri tercih ediliyor. Bölgenin lüks projelerinden olan Beyhill Premium’da fiyatlar 610.000 TL’den başlıyor.

3- Avrupa Residence & Office, Ataköy’de hemen teslim fırsatı sunuyor

Hemen teslim ‘kat mülkiyetli tapu’ veren projeler!_2

Artaş İnşaat’ın Ataköy’de Kale Kilit’e ait 8.796 metrekarelik arsa üzerinde geliştirdiği hemen teslim Avrupa Residence & Office projesi 165 rezidans ve 52 ofisten meydana geliyor. 1+1 ve 2+1 konutların sunulduğu projede anında kat mülkiyetli tapu sunuluyor. Konutların genişlikleri 69 ile 103 metrekare aralığında değişiyor. Proje E-5 Otoyolu’nun hemen bitişiğinde, Airport AVM ve Kültür Üniversitesi gibi noktaların yanı başında yükseliyor.

4- HEP İstanbul, Esenyurt’ta metro ve metrobüse yürüme mesafesinde

Hemen teslim ‘kat mülkiyetli tapu’ veren projeler!_3

Tekfen Gayrimenkul’ün projesi HEP İstanbul ’da 84 ay 0 faiz kampanyası sürüyor. % 25 peşinat ödemenin yeterli olduğu projede hemen teslim ve anında kat mülkiyetli tapu fırsatıyla ev sahibi olmak mümkün. Metrobüs ve planlanan metro durağına yürüme mesafesindeki proje E-5 ve TEM bağlantı yolu kesişiminde yer alıyor. HEP İstanbul’da farklı yaş grupları için 1.400 metrekareye varan çocuk oyun alanları, kapalı ve açık yüzme havuzları, kütüphane, cep sineması, 3 kilometre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet parkurları, spor ve aktivite alanları yer alıyor.

5- 1Coastal City’de tapu, Nisan sonunda kat mülkiyetine geçiyor

Hemen teslim ‘kat mülkiyetli tapu’ veren projeler!_4

Özyurtlar İnşaat’ın Büyükçekmece’deki projesi 1Coastal City ’de kalan son daireler için satış, hemen teslim avantajıyla sürüyor. Projede şu anda kat irtifaklı tapu verilse de Nisan ayı sonu itibariyle tapular kat mülkiyetliye çevrilecek. 1+1’den 4+1’e konutların sunulduğu projede fiyatlar 260.000 TL’den başlıyor. 1Coastal City’deki 1+1’ler 58, 3+1’ler 152, 4+1’ler 224, penthouse daireler 424 metrekare genişliğindeyken; 2+1’lerin büyüklüğü 86 ile 128 metrekare aralığında değişiyor. Sahile 1 kilometre mesafedeki proje deniz manzaralı bir konuma sahip.

6- Daire Kartal’da son dairelerde lüks araçlar 1 yıl kiralanabiliyor

Hemen teslim ‘kat mülkiyetli tapu’ veren projeler!_5

Bodur Gayrimenkul’ün Kartal’da, Adalar manzarasına hakim konumda geliştirdiği Daire Kartal ’da anında kat mülkiyetli tapu sunuluyor. Projede fiyatlar 299 bin TL’den başlarken kalan son dairelere özel bir kampanya başlatıldı. başlatıldı. Projeden 1+1 alanlara Nissan’ın SUV modeli Qashqai, 2+1 alanlara ise Mercedes CLA 1 yıl boyunca kiralanıyor. Projede ayrıca % 0 faiz avantajıyla 60 ay vadeli konut sahibi olmak mümkün. Proje Yakacık metro durağına da 350 metrelik yürüme mesafesinde yükseliyor. Proje Kartal metro durağına da 950 metre uzaklıkta. Daire Kartal’dan Pendik Marina’ya mesafe 8, Bostancı’ya 12, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 13, Kadıköy’e 22, Boğaziçi Köprüsü’ne 23 kilometre.

7- 216 Butik Plus, Üsküdar-Çekmeköy metrosuna 2 dakika mesafede

Hemen teslim ‘kat mülkiyetli tapu’ veren projeler!_6

216 Yapı’nın Çekmeköy’deki projesi 216 Butik Plus ’ta 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler, 58 ile 145 metrekare aralığında tasarlandı. İskanı alınmış projedeki tüm daireler kat mülkiyetli tapu avantajıyla sunuluyor. Üsküdar-Çekmeköy metrosuna 2 dakika mesafedeki proje ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM Köprüsü’ne yaklaşık 20 dakika mesafede.

Tapu ile ilgili diğer konularda bilgi almak için ‘ Tapu ile ilgili en çok merak edilen 10 soru ’ başlıklı haberimizi okuyabilirsiniz.


Emlakjet Haber - Nihal Yuvacan





0 Takipçi