İmar barışı başvurusuna İstanbul’dan yoğun ilgi var

Bugün başlayan imar barışı başvurularına yogun ilgi olduğunu açıklayan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Veli Böke, İstanbul'da 2 milyona yakın başvuru beklediklerini kaydetti. Böke, “Başvuruların e-devlet üzerinden yapılması en kolay yol, ancak bunu yapmayanlar da oluşturduğumuz 36 İmar Barış masasına başvurabilir’ dedi. Bilgilendirmeler il müdürlüğünün internet sitesinden yapılıyor

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Veli Böke, bugün başvuruları başlayan imar barışı kapsamında İstanbul'da 2 milyona yakın başvuru beklediklerini kaydetti. İlk gün olması nedeniyle müthiş bir yoğunluk ve ilgi olduğunu belirten Böke, “İmar barışıyla ilgili başvuruların e-devlet üzerinden yapılması en kolay yol, ancak bunu yapmayanlar da oluşturduğumuz 36 imar barış masasına başvurabilir’ dedi. Böke bunun için de öncelikle kurumun il müdürlüğü internet sitesi üzerinden randevu alınacağını, mesai saatleri dışında internet sitesi üzerinden sorulara yanıt da verildiğini belirtti.

İmar barışı ile ilgili detaylı bilgi bu sitelerden alınıyor!

Vatandaşların en yakın "İmar barış" masasını da internet sitesinde bulabileceğini anlatan Böke, imar barışıyla ilgili bilgilendirmelerin gerek bakanlık gerekse il müdürlüklerinin internet sitesi aracılığıyla sürekli devam edeceğini belirterek, imar barışıyla ilgili mobil ekiplerin de Pazartesi’den itibaren çalışmaya başlayacağını kaydetti. Vatandaşlar imar barışına dair sorularına http://istanbul.csb.gov.tr/ ve http://imarbarisi.csb.gov.tr sitelerinden yanıt bulabiliyor.

Kimler imar barışına başvurabiliyor?

Böke, imar barışı için kimlerin başvurabileceğini yeniden şöyle özetledi: "Yapısı ruhsatsız olanlar veya ruhsatı olup da projesine aykırı yapılanlar başvurabilir. Kanunumuz İstanbul için iki istisna getirdi. Tarihi Yarımada ve Boğaziçi öngörünüm ile sahil şeridine bu anlamda istisna koyuldu. İki istisnamız daha var. Birincisi yapının bulunduğu arsa eğer özel bir şahsa aitse, bu durumda başvurudan yararlanamıyor. Ya da hazine üzerine yapılan bir yapı olup da, hazinenin bu taşınmazı imar planlarında sosyal donatı alanı olarak tahsis edilmişse, imar barışından yararlanamıyor. Bunun dışındaki herkes başvuru yapabilecek. İstanbul 'da 2 milyona yakın başvuru bekliyoruz. Buna göre kendimizi ayarladık. Başvurular 31 Ekim'e kadar devam edecek. Vatandaşımız isterse başvurudan 24 saat sonra gönderilen SMS ile banka hesap numarasına parayı yatırarak başvuruyu tamamlayabilir, isterse de bedelini yıl sonuna kadar da ödeyebilir."

0 Takipçi