İnşaatta istihdam % 2,1 azaldı, ücret % 2,3 arttı

TÜİK verilerine göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi Nisan-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre % 2,1 azaldı. Bu dönemde inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise % 2,3 oranında yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı ( TÜİK ) Nisan- Haziran dönemi 2. Çeyrek İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksinin bu dönemde bir önceki çeyreğe göre % 2,1 oranında azaldığını ortaya koydu. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre % 10,2 oranında azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi 2017 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre % 2,3 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre % 2,3 oranında yükseldi.

İnşaat sektöründe çalışılan saat % 2,4 azaldı

Verilere göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2017 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre % 2,4 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre % 10,8 oranında azaldı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi