Körfez yatırımcıları projelerle CITYSCAPE’de eşleşecek

En büyük küresel gayrimenkul organizasyonlarından CITYSCAPE, Türkiye’de ilk kez 24-26 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Organizyonda yabancı yatırımcıların fiyat aralığı, konut türü ve bölgeye göre değişen talepleri ve katılımcı projeler ‘IHP’ teknolojisiyle eşleştirilebilecek

On yılı aşkın bir süredir dünyanın en kapsamlı, en geniş çaplı küresel gayrimenkul yatırım fuarlarından biri olan CITYSCAPE , Türkiye’ye geliyor. Daha önce Dubai, Abu Dhabi, Kuveyt, Katar, Mısır, Cidde ve Güney Kore’de gerçekleştirilen CITYSCAPE organizasyonlarının son halkası olan CITYSCAPE TURKEY , 24-26 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde 3 bin 500 metrekare kapalı alanda gerçekleştirilecek. Türkiye’de yapılan ilk CITYSCAPE fuarı olma özelliği taşıyan organizasyona, gayrimenkul sektörüne yön veren geliştirici, broker ve mimarlık şirketlerinin yanı sıra binlerce profesyonel de katılacak.

Kapsamlı veri tabanı ile arz ve talep buluşacak

CITYSCAPE, uluslararası arenada 10 yılı aşkın fuar tecrübesi neticesinde oluşmuş kapsamlı ziyaretçi veri tabanını mobilize eden bir pazarlama kampanyası olan Cityscape Yatırımcı Programı (IHP-Investor Hosting Programme) ile yatırımcılar için en etkin ortamı oluşturacak. IHP ile yatırımcıların fiyat aralığı, konut türü ve yatırım yapmak istediği bölge gibi değişkenlerden oluşacak talep ile katılımcı projelerin oluşturduğu arz teknolojik imkanlar da seferber edilerek bir araya getirilecek.

Molman: “Türkiye bizi heyecanlandırıyor”

CITYSCAPE Grup Direktörü Wouter Molman, dünyada inşaat ve gayrimenkul sektöründe devler arasına giren Türkiye’ye gelmekten büyük heyecan duyduklarını vurgulayarak, “2012 yılında mütekabiliyet yasasının kaldırılmasından sonra yabancı yatırımcıların Türkiye’de taşınmaz sahibi olmasını engelleyen bürokratik engeller de ortadan kalkmış oldu. Bu doğrultuda son 5 yılda başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi olağanüstü arttı. Körfez kökenli yatırımcılar bölgede bütün belirsizliklere rağmen istikrarlı ekonomisi sayesinde Türkiye’yi bölgedeki en uygun konut yatırımı merkezi olarak görüyor” diye konuştu.

EmlakJet Haber