Kuzey Marmara Otoyolu 2020 Yılında Hizmete Açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu projesinin 2020 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara’da ’Karayolları 69. Bölge Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile çok sayıda bölge müdürü ve daire başkanı da katıldı. Hürriyet Gazetesi haberine göre Turhan, " Kuzey Marmara Otoyolu , kıtalararası karayolu bağlantısına kesintisiz bir ulaşım imkanı sunmasıyla tarihi İpek Yolu’nu canlandıracaktır. Otoyolun tamamını 2020 yılında hizmete açmış olacağız" açıklamasında bulundu. Ülkenin dört bir yanında zamanında çok şey başardıklarını ifade eden Bakan Turhan, özellikle ulaşım hamlesinin başlatıldığı 2003 yılı sonrasında çok büyük işleri hayata geçirdiklerini anlattı. 16 yıl içinde 20 bin 541 kilometre yol yaparak, bölünmüş yol ağını 26 bin 642 kilometreye ulaştırdıklarını ve 77 ilin birbiri ile bağlantısını sağladıklarını ifade etti.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi tarihi İpek Yolu’nu canlandıracak

Dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü hizmete açtıklarını dile getiren Bakan Turhan, Gebze-İzmir, Kuzey Marmara, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde bulunduğunu Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolunun Malkara Gelibolu Lapseki Kesimi ile Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolları'ndaki çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Gebze-İzmir Otoyolu’nu kesim kesim hizmete açtıklarını, Osmangazi Köprüsü ile körfezden geçişlerin iyice rahatladığını söyleyen Bakan Turhan, "Türkiye nüfusunun yüzde 44’ünün yaşadığı, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın yüzde 65’ini oluşturan illerimize hizmet edecek projenin tamamını bu sene bitiriyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu, kıtalararası karayolu bağlantısına kesintisiz bir ulaşım imkanı sunmasıyla tarihi İpek Yolu’nu canlandıracaktır. Kuzey Marmara Otoyolu projesi çalışmalarının 2020 yılında tamamlanmasını öngörüyoruz. Ülkenin zor arazi şartlarını tüneller, köprüler ve viyadüklerle aşarak yolları kısalttık. Konforlu, güvenli ve ekonomik trafik akışı sağladık" açıklamasında bulundu.