Polis günlük evleri sürekli takipte!

Kiralayana anlık bildirim zorunluluğunun geldiği ‘günlük kiralık evler’i takip için emniyet teşkilatı artık hazır. 40 özel birimin oluşturulduğu sistemde polis, jandarma ve zabıtanın da yer aldığı ekip artık sürekli takipte olacak

İstanbul Valisi Vasip Şahin, günlük kiralık evlerle ilgili özel açıklamalarda bulundu. Şahin, “Günlük kiralanan evleri kontrol etmek için 40 özel birim oluşturuldu. Polis, jandarma ve zabıtanın da yer aldığı ekip sürekli takipte olacak. Kiralayana anlık bildirim zorunluluğu getirmiştik. 18 yaş altındakilere ev kiralanmasına, hücre tipi yapılanmalara göz açtırmayacağız" diye konuştu.

Kanun ne getirmişti?

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile günlük kiralık evlerde kalan kişilerin kimlik kayıtları kolluk kuvvetlerine bildirilecek ve kimlik bildirimlerini kolluk kuvvetlerine göndermeyen işletmelere ve kiracılara 5 bin TL ila 10 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. Bildirim yapılmamasının tekrarı halinde ise bu evler mühürlenebilecek. Bildirim konusunda sorumlu olacak emlakçılar, her önüne gelene ev veremeyecek. Böylece piyasada emlakçılar nedeniyle doğan boşluk, ortadan kaldırılacak. Günlük evlerde tıpkı otellerdeki gibi kimlik bilgileri emlakçılara verilecek, onlar da güvenlik güçleriyle paylaşacak.

Emlakjet Haber