Tam donanımlı sığınaklar Artı Tarabya’da

Tarabya’da satışa çıkarılan 700 konutluk Artı Tarabya, Belgrad Ormanı’nın devamı olan Hacıosman korusunun hemen yanı başında inşa ediliyor. Tam donanımlı sığınıkların tasarlanmasıyla farklılaşan projede 10 şiddetindeki depreme dayanıklı sığınaklarda jeneratörden mutfak ve duşuna kadar her türlü detay düşünüldü

İstanbul’da Boğaz’ın gözde ve yeşil semtlerinden biri olan Tarabya, tamamlandığında 3.500 kişiye yaşam alanı olacak yeni bir projeye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Irmak İnşaat ve Akka Grup’un bir araya gelmesiyle oluşan Açı İş Ortaklığı tarafından inşa edilecek olan Artı Tarabya adlı proje, Tarabya’da ormanın hemen yanı başındaki 82 dönüm üzerinde 7 etapta hayata geçirilecek 700 konuttan oluşuyor.

Artı Tarabya’nın detaylarda farklılaştığının bir göstergesi ise, olağanüstü durumlar için yaratılan tam donanımlı sığınaklar. Projenin tamamında yer alan yeterli büyüklük ve donanımdaki sığınaklarda, uzun süre çalışabilen jeneratör, havalandırma, örme hasır betondan 10 şiddetindeki depreme dayanıklı içinde çamaşırhane, mutfak, tuvaletler ve duşlar yer alıyor.

Semt kültürünü yansıtması hedefleniyor

Tam donanımlı sığınaklar Artı Tarabya’da

Belgrad Ormanı’nın devamı olan Hacıosman korusunun hemen yanı başında yer alan Orman Etabı’ndan sonra ‘Deniz Artı Tarabya’, ‘Bahçe Artı Tarabya’, ‘Güneş Artı Tarabya’, ‘Park Artı Tarabya’, ‘Yamaç Artı Tarabya’ ve ‘Cadde Artı Tarabya’ etapları inşa edilecek.

Artı Tarabya projesiyle semt kültürünü yansıtan, bölgeye yakışan bir proje inşa edeceklerini belirten Açı İş Ortaklığı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Alp, projenin tanıtım toplantısında “82 dönüm üzerinde aslında kentsel dönüşümü de içeren bir proje gerçekleştiriyoruz. Proje 7 etaptan oluşacak ve 5 yıl içinde tamamlanacak. İlk etap olan ‘Orman Artı Tarabya’ şu anda inşa ediliyor, bu etapta 62 daire yer alıyor. Her etap kendi içinde butik bir site olacak. Projenin en büyük özelliği aynı büyük projenin içinde farklı konseptte yeşili koruyan ve artıran butik sitelerden oluşması” diye konuştu.

Metrekare fiyatı 3.500 dolardan başlıyor

Toplam maliyeti 85 milyon dolar olan projenin metroya 2 dakika mesafede, eğitim kurumlarına, hastanelere, eğlence mekanlarına ise çok yakın tasarlandığını kaydeden Alp, “Bu nedenle konutların kısa sürede yoğun talep göreceğine inanıyoruz. Projemizi öncelikle, bu bölgeyi bilen ve burada yaşayan insanların tercih edeceğine inanıyoruz. 1+1’den 5+1’e kadar farklı daire tiplerinden oluşan projede metrekare başlangıç fiyatlarımız 3.500 dolar seviyelerinde olacak, proje bittiğinde toplam ciromuz 110 milyon dolara ulaşacak” dedi.

Binalarda % 40 enerji tasarrufu sağlanacak

Projede tüm binalar, "Yeşil Bina" adı verilen yeni nesil bina sistemi olan "Low-e Building" teknolojisiyle inşa ediliyor. "Low-e building" adı verilen sistem, yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Organik dış yalıtıma sahip olan binalar, akıllı sistem alt yapısıyla dikkati çekiyor.

Emlakjet Haber