TOKİ’nin Kayaşehir evlerinin kurası bugün çekildi

TOKİ’nin dar gelirliler için Kayaşehir’de satışa çıkardığı ve 21 katı kadar, yani 39 bin 179 kişiden başvurunun geldiği 1.892 konutun kura çekimi bugün yapıldı. 131 adet şehit ailesi ve gaziler ile 899 engellinin % 5’ine doğrudan ev verilirken, kalan kısım büyük kuraya girdi

TOKİ ’nin dar gelirliler için Kayaşehir ’de satışa çıkardığı ve 21 katı kadar, yani 39 bin 179 kişiden başvurunun geldiği 1.892 konutun kura çekimi bugün gerçekleştirildi. Kura çekilişi şehit yakınları ve gazilerin konutlarının belirlenmesiyle başlandı. Ardından 899 adet engelli başvurusundan kura çekimiyle 52 kişinin konutları belirlendi. Bu kategoride kalan 847 engelli vatandaşa ise ikinci bir şans tanınarak 23 bin 116 kişilik listenin içine dahil edildi. Toplamda bin 23 asil hak sahibinin belirlenmesinin ardından da 250 yedek talihli seçilecek. Çekiliş sonuçları noter onayından sonra "www.toki.gov.tr" adresinden ilan edilecek. "1+1" ve "3+1" konutların kura çekilişi ise bugün gerçekleştirilecek. Teslime hazır olan evlerin elektrik, su ve doğalgaz bağlama işlemleri ise yılbaşından sonra bitirilecek.

Aylık taksitleri 603 liradan başlayan dairelerin kura çekiminde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik yaptığı açıklamada, “Yapmış olduğumuz 1.892 konutun kurasını çektik. 131 adet şehit ailesi ve gazilerimize doğrudan ev verdik. 899 engellinin yüzde 5’ine de doğrudan ev verdik ve geri kalan kısmı büyük kuraya girdi. Bu konut lar da mahalle konseptini ön plana çıkardık. Bu proje İstanbul’da son zamanlar da yaptığımız en güzel proje oldu. Vatandaşlarımız gün ışığından daha fazla yararlansın diye yüksek katımız yok, yatay katlarımız bulunuyor. Biz sadece konut yapmıyoruz yaşam alanları oluşturuyoruz” diye konuştu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi