Üniversiteliler İçin Ev Arama Rehberi - İstanbul

İstanbul, Türkiye’de üniversite okumak için belki de en sık tercih edilen lokasyonlardan bir tanesi. Yoğun nüfusu ile içerisinde pek çok sayıda eğitim kurumu bulunduran İstanbul, aynı zamanda sosyal olanaklar ile de dolu bir şehirdir. Bu durum da bölgede üniversite okuyacak okuyucularımız için büyük bir avantajdır. İstanbul’un 2020 itibarı ile toplam nüfusu 15.462.452 olmak ile birlikte, yüksek eğitim gören öğrenci sayısı yaklaşık 1.001.843 olarak hesaplanmıştır. Bu da Türkiye’deki en çok yüksek öğrenim gören öğrenci sayısına sahip şehri İstanbul yapmaktadır.

İstanbul, Türkiye’de üniversite okumak için belki de en sık tercih edilen lokasyonlardan bir tanesi. Yüz yüze eğitim karanının açıklanmasıyla İstanbul kiralık , İstanbul öğrenciye uygun kiralık konut aramaları artmıştır. Yoğun nüfusu ile içerisinde pek çok sayıda eğitim kurumu bulunduran İstanbul, aynı zamanda sosyal olanaklar ile de dolu bir şehirdir. Bu durum da bölgede üniversite okuyacak okuyucularımız için büyük bir avantajdır. İstanbul’un 2020 itibarı ile toplam nüfusu 15.462.452 olmak ile birlikte, yüksek eğitim gören öğrenci sayısı yaklaşık 1.001.843 olarak hesaplanmıştır. Bu da Türkiye’deki en çok yüksek öğrenim gören öğrenci sayısına sahip şehri İstanbul yapmaktadır.

İstanbul, aynı zamanda Türkiye’nin en prestijli ve köklü üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu üniversitelerin arasında aşağıdaki okullar başı çekmektedir:

· Boğaziçi Üniversitesi ,

· İstanbul Üniversitesi ,

· Marmara Üniversitesi ,

· İstanbul Teknik Üniversitesi ,

· Yıldız Teknik Üniversitesi .

Bu okulların bulunduğu çevreler, aday öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölgeler arasındadır. Boğaziçi Üniversitesi için, Beşiktaş ilçesi ve özellikle de Bebek Mahallesi öğrenciler için önerilmektedir. Her ne kadar konumundan ötürü ev piyasasının ortalama fiyatı bir miktar daha yüksek taraftadır. Ancak öğrenciler için bazı avantajlar da sağlanabilmektedir.

Emlakjet'in yakınında ara özelliğiyle Boğaziçi Üniversitesi etrafındaki daireleri incelemek için tıklayın .

Ancak öğrenciler için bazı avantajlar da sağlanabilmektedir. İstanbul Üniversitesi ise Fatih ilçesinde bulunup Süleymaniye Mahallesinde konumlanmaktadır. Mahalle içerisinde öğrencilere uygun pek çok ev seçeneği bulunmaktadır.

Emlakjet'in yakınında ara özelliğiyle İstanbul Üniversitesi etrafındaki daireleri incelemek için tıklayın .

Söz konusu Marmara Üniversitesi olduğunda, birden fazla kampüs akla gelmektedir. Okulun kampüsleri arasında en çok bölüm tarafından kullanılan kampüs, Göztepe Kampüsüdür. Toplamda 25 fakülte, yüksekokul ve enstitüye ev sahipliği yapan Göztepe Kampüsünü, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi sekiz fakülte ve enstitü ile takip etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi ise Dudullu semtinde yer almaktadır.

Emlakjet'in yakınında ara özelliğiyle Marmara Üniversitesi etrafındaki daireleri incelemek için tıklayın .

Sarıyer ilçesinin Reşitpaşa Mahallesinde ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) konumlanmaktadır. Dolayısıyla bu bölgenin de etrafı öğrenci adayların ev bakması için oldukça uygundur.

Emlakjet'in yakınında ara özelliğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi etrafındaki daireleri incelemek için tıklayın .

Yıldız Teknik Üniversitesi de Marmara Üniversitesi gibi çoklu kampüse sahip bir okuldur. Ana kampüsünün Davutpaşa Kampüsü olduğu söylenebilmektedir çünkü rektörlük ve çoğu fakülte bu kampüste bulunmaktadır.

Emlakjet'in yakınında ara özelliğiyle Yıldız Teknik Üniversitesi etrafındaki daireleri incelemek için tıklayın .

İstanbul’da Bulunan Üniversiteler İçin Ulaşım Bilgileri

İstanbul gerek metrolar gerekse de otobüs/minibüsleri ile toplu taşıma sistemi oldukça kuvvetli bir şehirdir. Bu nedenle üniversite bölgelerine de gidiş çoğu yerden çok kolaydır ve çoğu zaman bol alternatiflidir. Boğaziçi Üniversitesi için M6 metrosunun güzergâhı direkt olarak okul ile sonlanmaktadır. Bunun dışında, otobüs olarak 43R, 559C, 59K, 59R ve 59RS gibi seçeneklerle Beşiktaş, Etiler ve Şişli gibi popüler ikamet yerlerinden ulaşım mümkündür.

İstanbul Üniversitesi için Marmaray hattı erişilebilir bir durumda olmak ile beraber, M2 metro hattı direkt olarak okula ulaşımı sağlamaktadır. Bunların dışında 32A, 38B ve 77A otobüs hatları da okula ulaşım açısından olası alternatiflerdendir.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü için de Marmaray hattı olası bir seçenektir ve M4 metro hattı okula gidişi kolaylaştırmaktadır. 14B, 14ES, 14ŞB, 15ÇK, 17, 17L, 19F ve 2 gibi otobüs hatları, kampüse gidiş alternatifleri arasındadır.

İstanbul Teknik Üniversitesinin ulaşım alternatifleri arasında minibüsler büyük bir yer tutmaktadır. Bunun dışında M2 kodlu metro hattı da önemli bir ulaşım aracıdır. 29C, 29D, 29E, 29Ş ve 59RS otobüs hatları okula direkt ulaşım sağlamaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi için de bol sayıda ulaşım alternatifi vardır. Yenikapı’dan başlayan M1A ve M1B kodlu metro hatları direkt olarak okula gidişi sağlamaktadır. Bunun dışında bir adet minibüs hattı da kullanılabilmektedir. 41AT öğrenciler tarafından sık kullanılan bir otobüs hattı olmak ile beraber, 85C de alternatifler arasındadır.

Okulunuza En Rahat Şekilde Ulaşım Sağlayabileceğiniz Daireleri Bulmak için Emlakjet ana sayfasındaki Yakınında Ara ile okulunuza kolay ulaşım sağlayabileceğiniz toplu taşıma noktalarını seçerekte arama yapabilirsiniz.

Üniversiteliler İçin Ev Arama Rehberi - İstanbul

Ulaşım ücretlerine gelinecek olursa İstanbul’da öğrenciler için hesaplı avantajlar bulunmaktadır. İstanbul’da geçerli olan İstanbulkart’ın öğrenci tarifesinde bir otobüs ve metrobüs seferi 1,95 Türk lirasıdır. 200 kere basım hakkı tanıyan aylık tarife ise 57 Türk lirasıdır.

Ev Seçerken Çevrenizde Bulunan Alışveriş ve Eğlence Olanaklarını Değerlendirin

Öğrencilerin yoğun çalışma temposunda sağlıklı besinler alabileceği marketlere ve yoğun ders çalışma periyotları arasında sosyalleşme imkânı olan kafe ve restoranlara yakın yaşaması önem taşımaktadır. Emlakjet Yakınımda Ne Var uygulamasıyla ilan detaylarında incelediğiniz ilanın çevresindeki market, ulaşım, kafe/restoran ve sağlık kurumlarını görebilirsiniz.

Üniversiteliler İçin Ev Arama Rehberi - İstanbul_1