Yabancıya KDV’siz satış yarın başlıyor!

Yabancılara konut satışında KDV indirimi 1 Nisan Cumartesi itibariyle hayata geçiyor. Türkiye'ye yerleşmeyen yabancı uyruklu kişiler ile iş merkezi Türkiye'de olmayan iş yeri sahipleri artık gayrimenkul alırken dövizi yurtdışından Türkiye’ye getirme şartıyla KDV ödemeyecek

Yabancılara konut satışı nda KDV indirimi 1 Nisan Cumartesi itibariyle hayata geçiyor. Konut satışlarının hareketlendiği aylara girildiğinde bu hamlenin satışları artıracağını görüşünde olan sektör temsilcileri, gayrimenkul sertifikasının da canlılık yaratılmasına olumlu etki edeceğini düşünüyor.

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da Türkiye'den konut ya da iş yeri almaları durumunda KDV ödemeyecek. Ancak, resmi daire ve müesseseler ile merkezi Türkiye'de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup, bu daire müessese, teşekkül ve teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı memlekette oturan Türk vatandaşları bu haktan yararlanamayacak. KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlar bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak, bu konut ve iş yerlerini bir yıl içerisinde satması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.

Emlakjet Haber