Yabancıya vatandaşlıkta alım sınırına indirim gündemde

Dubai'de düzenlenen Cityscape Fuarı’nda yabancılara konut alımında Türk vatandaşlığı hakkı verilmesi gündeme geldi. Vatandaşlık için gereken en az 1 milyon dolar tutarında gayrımenkul alımı sınırın indirilmesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı çalışma başlattı

Türkiye’den en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancı ülke vatandaşlarına Türk vatandaşlığı hakkı verilmesi Dubai’de gerçekleştirilen uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape ’te yeniden gündeme geldi. Habertürk Gazetesi’nin haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki fuarda yaptığı konuşmada, 1 milyon dolar sınırının düşürülmesi ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’nın inceleme başlattığını, ancak söz konusu rakamın ne kadar düşürüleceğinin henüz netleşmediğini kaydetti.

Vatandaşlık müracaatında artış da var

Mütekabiliyet yasasının çıktığı 2012 yılından itibaren, yabancı uyruklu gayrimenkul alan kişi sayısının 160 bin civarında olduğunu, 77 bin 750 ev, iş yeri ve arsa satın aldıklarını belirten Özhaseki, Körfez ülkelerinden Türkiye’ye 32 bin 300 kişinin, 16 bin taşınmaz aldığını söyledi. Özhaseki, gayrimenkul alarak vatandaşlığa müracaatta bir artış olduğunu belirterek, “İçişleri Bakanlığı bunu inceliyor. Yurtdışından gelecek tahsilli, bilgili insanları alma gayreti var dünyada, bu gayret bizde de var” dedi. Gayrimenkul sektörü temsilcileri de uzun bir süredir sınırın 350 bin-500 bin dolar civarında olmasının ilgili düzenlemenin sağlayacağı gerçek yararı ortaya çıkaracağını belirtiyordu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi