2022 Dekorasyon Trendleri Nelerdir?

Henüz yeni yıla girmeden 2022 ev dekorasyon trendlerini öğrenmekte fayda var. Konuyla ilgili tüm detaylar yazımızda.

2022 Dekorasyonunda Ön Plana Çıkan Bazı Noktalar

Yaşadığınız evde mutlu hissetmenizi olanak sağlayacak bir dekorasyon uygulamak harika bir fikir değil mi? Çoğu zaman evin ambiyansını değiştirmek için bazı dekorasyon fikirlerinin pratikte karşılığının olması gerekir. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız yeni dekorasyon trendlerini öğrenmeye ne dersiniz? İşte, evinizde dekorasyon konusunda fayda sağlayacak öneriler:

1)Doğal Malzemeler Kullanın

Son dönemlerde doğal ürünlerden yapılan mobilyalar ve dekoratif eşyalar evlerde karşımıza çıkıyordu. 2022 senesinde de ev tasarımları için doğal malzemelerden yapılan eşyaları daha çok göreceğiz. Hasır sepetler, mermer sehpalar, ahşap mobilyalar, tablolar ve çok daha fazlası. Doğal malzemelerden yapılmış ürünlerin samimi bir atmosfer yaratması harika olacaktır. Ayrıca mutfaklarda raf ürünlerden fazlaca kullanılacak gibi görünüyor.

2)Geri Dönüşüm İle Mobilyaları Değerlendirin

2022 dekorasyonunda ön plana çıkan nokta sürdürülebilirlik. Bu nedenle doğal malzemelerden yapılmış eşyaların dışında geri dönüşüm bu senenin en dikkat çeken konularından biridir. Evinizdeki kullanılmış mobilyaları veya ikinci el mağazalarından almak istediğiniz eşyaları boyayarak yenileyebilir ve yeni bir görünüm elde edebilirsiniz. Böylece hem vintage dokunuşları evinizde kullanıp hem de trendi yakalamış olabilirsiniz.

3)El Yapımı Ürünler ve Objeler

Bu sene emeğe verilen değer evlerde daha çok ön plana çıkmaya başladı. İster geri dönüşümle olsun ister yeni üretilmiş bir eşya olsun, el yapımı ürünler bugünlerde çok moda. Evinizde el yapımı bir tabak veya duvarınıza asacağınız bir örgü ürün hiç fark etmez emeğinizle üretilen dekorasyonunuza uygun her ürüne bu sene evlerde yer var.

4)Metal Konfor Alanlarında

Ahşap ve metal oldukça dikkat çekici bir etki ortaya çıkarıyor. Bu yüzden çoğunlukla mobilyalarda sıklıkla kullanılıyor. Bu sene metal bulunan mobilyalar ve dekoratif eşyalar trend. Gümüş, altın, bakır gibi çeşitli metal renkleri evinizde kullanabilir harika alanlar yaratabilirsiniz.

5)Kıvrımlı Ürünler

İster mobilya olsun ister biblo bu sene bütün kategorilerde kıvrımlı hatlar moda. Mobilyalarda keskin olmayan kıvrımlı hatlara sahip ürünler dikkat çekiyor. Mesela kare bir sehpa yerine yuvarlak model tercih edilebilir ya da oval tasarımlı bir koltuk seçebilirsiniz.

6)Bitkiler

Bu yıl da evlerde tabiata evinizde yer vermek oldukça moda. Ama bu sene küçük bitkiler yerine daha geniş salon bitkileri dikkat çekiyor. 2022 dekorasyon trendleri arasında yeşilin huzuru evlerinize taşıyacağı büyük bitkilere yer açmak da fayda var. Aynı zamanda duvar kağıtları alırken bitki desenli seçenekleri tercih edebilirsiniz.

7)Teknolojiye Ayak Uydurma Vakti

Teknoloji yaşamın her anına bu kadar dâhil olmuşken tabi ki ev dekorasyonunda da karşımıza çıkacaktır. Mobil uygulamalar ile kontrol edilebilen pek çok beyaz eşya, teknolojik cihaz ve ampuller bu senenin ön planda olan dekorasyon trendlerinden bazıları.

8)Dekorasyonda Kullanılacak Renkler

2022’de tabiatı yansıtan mavi, yeşil ve kahverengi bu senenin renkleri olacak gibi duruyor.