Evinizde Maksimum Rahatlığa Ulaşmanız İçin 6 İpucu

Kimisi için rahatlık sadece temiz bir ev görünümü iken kimisi için iyi aydınlatma ile ilişkilidir. İşte rahatlığa ulaşmak için bazı ipuçları yazımızda.

Evinizde En Üst Düzeyde Rahatlığa Ulaşmanız İçin Önemli Noktalar

Rahatlık kimi zaman modern planlama kimi zaman sadece renklerdir. Hangi kategoriye ait olsanız da kişilerin ortak noktası evlerinde rahat bir yaşam yaratmak için çeşitli tasarımları nasıl yapacağıdır. Ancak nereden ve nasıl başlayacağınızı tam olarak bilmiyor olabilirsiniz. Konuyla ilgili pek çok detayı sizler için bir araya getirdik.

1)Kesinlikle Gereksiz Eşyalardan Kurtulun

İçinde yaşadığınız ev bir depo değildir, bu nedenle dolapları sökmenin ve birikmiş o gereksiz eşyaları atmanın vaktidir. Umutsuzca duran o eski eşyaları veya kıyafetleri bit pazarlarında ya da uygulama sayfalarında satmayı deneyebilirsiniz. Makyaj çekmecelerinizi düzene sokun. Bu noktada amacınız sinirlerinizi bozan bütün gereksiz şeylerden kurtulmaktır. Ev, endişelerden uzaklaştığımız bir konfor alanı olmalıdır. Bu nedenle en azından evde huzurlu olmanızı sağlayacak eve geldiğinizde ortamın keyfinizi yerine getirecek bir alan olması gerekir.

2)İç Mekâna Kendi Tercihlerinize Göre Ayrıntılar Ekleyin

Evdeki birçok şeyin tam anlamıyla kusursuz olduğu steril bir daire, yaşam için özel değildir. Küçük ayrıntılar otel odasında yaşıyormuşsunuz hissinden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Sevdikleriniz ile olan fotoğraflar, resimler, goblen ya da bir peçete. İşte bu küçük ayrıntılar eve kişilik katar. Yaşamınızı sürdürdüğünüz eviniz hobilerinizin, zevklerinizin bir yansımasıdır ve bu sebeple kendinizi yansıtmaktan çekinmeyin. Dikkat etmeniz gereken nokta her şeyden önce sizsiniz. Mesela, tüylü bir halı sade bir kanepenin yanında çok tatlı görünebilir. Ya da çok sevdiğiniz bir tablo odanıza renk katabilir.

3)Evinizi Temiz Tutun

Sadece hafta sonunu temizlik ile geçirmemek için, Yapılacak işlerinizi bir planla parçalara ayırın. İşlerinizi bir günde yapmaktansa onları bölmek size kolaylık sağlayacaktır. Günlük işlerinizi planlayarak başlayabilirsiniz. İstediğinizde yerlerini değiştirip ekleme yapabilirsiniz. Önemli olan şu, evi temiz tutmak için planlı programlı devam eden bir süreç yaratmaktır. Haftalık bir plan için bir örnek:

  • Pazartesi: Banyoyu temizleyin ve çamaşırları düzenleyin.
  • Salı: Yerleri süpürün ve silin.
  • Çarşamba: Tozları alın.
  • Perşembe: Yıkanan çamaşırlarınızı ütüleyin.
  • Cuma: Mutfak işlerini halledin.

4)Pencereler

Bir daireyi ışıkla doldurmak için daha parlak perdeler kullanın. Ya da pencerelerinizi değiştirebilirsiniz.

5) Bitkiler

Odanızın daha şık olması için benzer renk tonlarındaki saksıları seçin. Evinizin penceresindeki saksılarda harika çiçekler yerleştirebilirsiniz. Uzun çiçekler ayrı bir dikkat çeker. Ev saksıları rahatlık sağlar. Odaya oksijen verirler. Ama uyuduğunuz odalara bitki koymamalısınız. Taze çiçekler ile evde hava temizlenir, evin enerjisi yükselir. Çiçekler sizin için şifacı olabilir. Aynı zamanda verimli çalışmanızı sağlarlar.

6)Renkler

Evinizde göze batmayan renk tonları ile dekore edin. Sarı, açık kahverengi, açık mavi gibi. Bu renkler kişiye rahatlık sağlar.