Ev Dekorasyonunda Yeni Trend Pampas Otu

Ev dekorasyonunda son zamanların en büyük trendi olan pampas otu nedir? Nasıl kullanılır? Pampas otu ile dekorasyon fikirlerini bulabileceğiniz yazımız sizlerle.

Evinizdeki Doğallığı Ön Plana Çıkaran Yeni Trend Pampas Otu

2019-2020 ev dekorasyon trendlerinde, Pampas Otu oldukça sık karşımıza çıkıyor. Gösterişli görünüşü ve pastel tonlu doğal yapısı ile salonlarda ve yatak odalarında şık bir görünüm sağlıyor. Saz püskülü olarak da adlandırılan bitki sıcaklığa ve kuraklığa olan dayanıklılığı ile ünlü. Başak biçimli gümüş, beyaz, pembe ve sarımsı tüylü çiçeklere sahip olan bitki ile evinize güzel dokunuşlar yapmanız için EmlakJet olarak dekorasyon fikirlerini yazımızda derledik.

2020 Ev Dekorasyon Trendleri Pampas Otu

Pampa otu olarak bilinen, adını Güney Amerika’nın Pampa bölgesinden almıştır. Diğer dekoratif kuru bitkiler gibi, özellikle sonbahar aylarında evlerde sıklıkla görmeye başlarız. 3 metre yüksekliğe kadar uzayabilen, yoğun tomurcuklarda yetişen bir ottur. Evinize doğal bir görünüm katan pampas otunu kuru, yapay ya da doğal halde kullanabilirsiniz. Toprak renkleri ile mekana derinlik katıyor. Dışarıdan alacağınız pampas otunu kendiniz evde kurutabilir ya da kuru alarak çok uzun süre kullanım sağlayabilirsiniz.

Ev Dekorasyonunda Yeni Trend Pampas Otu

Pampas Otu İle Trend Dekorasyon Fikirleri

Pampas otu dekorasyonunda en çok tercih edilen ürün pampas otu vazosudur. Özellikle dikey formlarda bulunan bu tüm vazoları bu otlarla birlikte kullanabilirsiniz. Kuru ya da yapay olarak bulabileceğiniz pampas otu vazosu ile şık bir görünüm sağlayacaktır. Kahverengi ve krem tonlarındaki mobilyalar ve halılar, özellikle beyaz renkli bir vazo içerisinde bulunan pampas otu salonunuz için vazgeçilmez olacaktır. Pampas otunu daha canlı gösteren renkler ise kırmızı ve turuncudur. Bu renkleri ara ton olarak yastık kılıflarında, minik minderlerde ve dekoratif eşyalarda tercih ederek ön plana çıkarabilirsiniz.

Pampas Otunu Nereden Bulabiliriz?

Pampas otunu nereden alırım diye sorarsanız ise dekoratif ürünler satan mağazalardan ya da tüm çiçekçilerden satın alabilirsiniz. Doğalını aldıktan sonra güneş ile kurutarak evinizde kullanabilirisiniz. Ya da internet üzerinden satılan yapay pampas otları da gerçeği gibi doğallıktan ziyade daha şık renkli görünüm sağlar. Çok farklı renklere boyanmış Pampaslar ile dilediğiniz renkleri kombin ederek 2020 ev dekorasyonuna uyum sağlayabilirsiniz. Bahçenizde ise pampas otu yetiştirmek oldukça kolay. Arsız bir bitki olduğu için sürekli çoğalır.

Ev dekorasyonunda pampas otunu kullanmak isteyenler için minik bir tüyo: Günlük kullanımda pampas otunun uçlarındaki minik tüylerinin fazlaca etrafa yayıldığını farkedebilirsiniz. Temizlik açısından bitmek bilmeyen bir toz oluşumunu engellemek için pampas otunuzu kullanmadan hemen, önce saç spreyi ile sertleştirebilirsiniz. Böylelikle tüyleri sabitlenmiş olacak ve etrafta herhangi bir tüy döküntüsüne neden olmayacaktır.

0 Takipçi